Atanasiu: Suspendarea preşedintelui este unul dintre ultimele scenarii la care vrem să ajungem

Liderul PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, a declarat vineri într-o conferinţă depresă că suspendarea preşedintelui este unul dintre ultimele scenarii la care partidul ar dori să ajungă, afirmând că România are nevoie de altceva, de un guvern capabil să o conducă şi să o dezvolte.

21 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Suspendarea preşedintelui este unul dintre ultimele scenarii la care vrem să ajungem

Atanasiu: Suspendarea preşedintelui este unul dintre ultimele scenarii la care vrem să ajungem (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Atanasiu a spus că dacă preşedintele îşi va exercita doar atribuţiile constituţionale nu este nevoie de suspendarea acestuia.

"Ca orice partid politic, PNL este obligat să ia în calcul toate scenariile politice posibile în România. Dacă ne întrebaţi pe noi ca şi dorinţă a PNL, cred că este unul dintre ultimele scenarii la care vrem să ajungem, o nouă suspendare a preşedintelui. Problema preşedintelui este că se bagă unde nu îi fierbe oala. Dacă el îşi va exercita doar atribuţiile constituţionale nu avem nevoie să suspendăm preşedintele. Noi avem nevoie de altceva, de un Guvern capabil să conducă şi să dezvolte România", a afirmat Atanasiu.

Întrebat dacă o eventuală încercare de suspendare l-ar favoriza electoral pe preşedintele Traian Băsescu, deputatul liberal a spus că nu crede în acest lucru deoarece toate sondajele de opinie arată că în eventualitatea unei suspendări Traian Băsescu "dispare" din fruntea României.

"Nu asta este problema. Problema este că un Traian Băsescu pus la Cotroceni să se ocupe doar de problemele pe care i le conferă Constituţia nu poate face rău României. El poate face rău când se bagă în treburile guvernamentale şi când ia decizii în locul Guvernului şi auzi miniştri că vin la televizor după ce el le expune deciziile şi nu ştiu despre ce este vorba şi se informează ei mâine despre ce a decis Guvernul azi", a adăugat Atanasiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici