Aurescu: Îmi exprim şocul şi profunda indignare faţă de atacul terorist de la redacţia Charlie Hebdo

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi-a exprimat "şocul şi profunda indignare" faţă de atacul terorist "fără precedent" care a avut loc, miercuri, la sediul publicaţiei Charlie Hebdo din Paris, în urma cel puţin 12 persoane au fost ucise, potrivit AFP.

166 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Îmi exprim şocul şi profunda indignare faţă de atacul terorist de la redacţia Charlie Hebdo

Bogdan Aurescu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Îmi exprim şocul şi profunda indignare faţă de atacul terorist fără precedent care a avut loc astăzi la sediul publicaţiei «Charlie Hebdo» din Paris. Acest act de o gravitate extremă împotriva reprezentanţilor presei reprezintă un atac la însăşi esenţa democraţiei şi a valorilor şi libertăţilor fundamentale", a declarat şeful diplomaţiei, potrivit unui comunicat MAE.

Bogdan Aurescu a condamnat "în cei mai categorici termeni acest act terorist, care reprezintă un atac de o laşitate revoltătoare la adresa presei şi a lumii civilizate".

Totodată, ministrul de Externe a precizat că "România va continua, alături de partenerii europeni, să sprijine lupta împotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare".

"Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor. Suntem alături de întregul popor francez prieten, greu încercat în aceste momente tragice", a mai spus Aurescu.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite în atacul de miercuri de la sediul ziarului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist", relatează AFP.

Acesta atentatul cu cei mai mulţi morţi comis în Franţa în ultimii 40 de ani.

Preşedintele francez, Francois Hollande, care s-a deplasat rapid la locul atacului, a denunţat "un atentat terorist" de o "excepţională barbarie" şi a făcut apel la "unitate naţională".

Soarta şi identitatea autorilor atacului nu este cunoscută pentru moment. Potrivit unor mărturii citate de surse din poliţie, atacatorii au strigat "l-am răzbunat pe Profet", după care au reuşit să fugă.

O reuniune de criză a fost convocată la preşedinţie la ora 13.00 GMT (15.00, ora României), iar Franţa a ridicat la maximum nivelul de alertă - şi anume "alertă de atentat" - în regiunea pariziană, în urma atacului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici