Aurescu: Noile sancţiuni la adresa Rusiei ar putea fi suspendate dacă negocierile au rezultate

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat că există posibilitatea unei eventuale suspendări a aplicării noilor sancţiuni împotriva Rusiei, care urmează să fie aplicate din 16 februarie, în cazul în care situaţia de securitate din estul Ucrainei se ameliorează, iar negocierile duc la rezulte palpabile.

143 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Noile sancţiuni la adresa Rusiei ar putea fi suspendate dacă negocierile au rezultate

Aurescu: Noile sancţiuni la adresa Rusiei ar putea fi suspendate dacă negocierile au rezultate (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Am discutat în cadrul Consiliului (Afaceri Externe) situaţia din Ucraina, inclusiv în contextul în care pe agenda Consiliului a fost şi aprobarea listei de persoane şi entităţi care urmează să extindă lista de persoane şi entităţi supuse sancţiunilor, este vorba despre 19 persoane şi 9 entităţi. Decizia a fost luată astăzi, urmând ca publicarea să aibă loc în timpul săptămânii", a declarat, luni, la Bruxelles, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei a precizat că miniştii de Externe, în urma discuţiilor, au hotărât "ca aplicarea deciziei să înceapă săptămâna viitoare în aşa fel încât să se dea o şansă suplimentară, să se creeze un context favorabil pentru negocierile care sunt în curs de desfăşurare", cu referire în special întâlnirea de miercuri a liderilor Rusiei, Ucrainei, Germaniei şi Franţei în capitala belarusă Minsk.

"Am discutat în cadrul CAE posibilitatea ca în cazul în care se înregistrează evoluţii favorabile şi negocierile duc la rezultate palpabile, pe de o parte, şi, pe de altă parte, în teren, în estul Ucrainei, situaţia de securitate se ameliorează în urma deciziilor luate la nivel diplomatic atunci să existe chiar şi posibilitatea unei eventuale suspendări a aplicării acestor măsuri decise astăzi pe un interval ceva mai lung", a afirmat Aurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici