Baconschi despre încheierea recesiunii: Nu înseamnă să revenim la risipa care ne-a expus unui colaps

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, că ieşirea dintr-o lungă perioadă de recesiune nu înseamnă că trebuie revenit la risipa care a expus ţara la riscul unui colaps economic şi la insolvabilitate.

25 afișări
Imaginea articolului Baconschi despre încheierea recesiunii: Nu înseamnă să revenim la risipa care ne-a expus unui colaps

Baconschi despre încheierea recesiunii: Nu înseamnă să revenim la risipa care ne-a expus unui colaps (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat cum se simte ultima zi de recesiune, Baconschi a răspuns: "Ea se simte prost".

Ministrul a adăugat că ieşirea dintr-o lungă perioadă de recesiune nu înseamnă că trebuie revenit la risipă.

"Faptul că ieşim din această lungă perioadă de recesiune nu înseamnă că trebuie să revenim la risipa care ne-a expus la riscul unui colaps economic şi la insolvabilitate ca stat. Trebuie să fim în continuare prudenţi cu cheltuielile publice, însă tehnic două trimestre de creştere ecomomică atestă ieşirea din acest lung tunel prin care nu ne-am dorit să trecem, dar din care am reuşit să ieşim printr-o politică adecvată", a spus Baconschi.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, întrebat în legătură cu faptul că ar mai fi 24 de ore până la ieşirea din recesiune, anunţată de premierul Emil Boc, că este "extrem de bucuros" şi că abia aşteaptă trecerea acestei perioade.

Premierul Emil Boc a declarat, la 18 februarie, că sunt semne că România va ieşi oficial din recesiune la sfârşitul lunii martie.

"Sunt primele semne că lucrurile decise au mers în direcţia bună. A venit trimestrul IV din 2010 cu analiza, chiar dacă este o creştere de 0,1 la suă, direcţia este de creştere economică. Pe baza acestor date, este cert că avem toate şansele, în urma analizelor economice, ca la sfârşitul lunii martie România să iasă oficial din recesiune. Pentru a ieşi din recesiune este nevoie de două trimestre consecutive de creştere economică", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici