Barroso: Intrarea României în Schengen este o chestiune de simplă echitate

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat marţi că este o chestiune de simplă echitate intrarea României în Schengen, deoarece au fost îndeplinite toate criteriile necesare.

1421 afișări
Imaginea articolului Barroso: Intrarea României în Schengen este o chestiune de simplă echitate

Jose Manuel Barroso (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto

"Am discutat şi despre aderarea României la Spaţiul Schengen. Vreau să repet sprijinul CE ca România să se alăture Spaţiului Schengen. România a îndeplinit toate criteriile necesare. Deci este o chestiune de simplă echitate intrarea României în Schengen", a declarat Barroso.

El a menţionat că transmite românilor mesajul "Comisia Europeană susţine obiectivul românilor de a călători liber în spaţiul Schengen".

"Vom încerca să depăşim toate obstacolele politice care rămân în calea acestui proces", a conchis şeful Comisiei Europene.

O decizie privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost amânată, în 21 septembrie, în Consiliul JAI. Preşedinţia poloneză a susţinut intens adoptarea unei decizii pozitive. Însă, în urma blocajului generat de poziţia inflexibilă a Olandei, la care s-a raliat şi Finlanda, Polonia nu a supus chestiunea la vot, evitând practic o decizie negativă, care ar fi făcut necesară reluarea unei părţi a procedurii juridice de aderare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Olanda nu şi-a respectat o decizie politică privind accesul României şi Bulgariei în Schengen, susţinând că, dacă nu se va găsi o soluţie de compromis, şeful Consiliului European va pune pe ordinea de zi subiectul accesului în Schengen al celor două ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici