Băsescu: Acum vrem cu China, vrem cu SUA, ajungem să ne încurcăm şi creăm confuzie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Haga, că Parteneriatul cu SUA este "de neînlocuit" şi a precizat că "acum ajungem să ne încurcăm, vrem cu China, vrem cu Statele Unite şi creăm confuzie prin atitudine".

863 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Acum vrem cu China, vrem cu SUA, ajungem să ne încurcăm şi creăm confuzie

Băsescu: Acum vrem cu China, vrem cu SUA, ajungem să ne încurcăm şi creăm confuzie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute după Summit-ul Securităţii Nucleare de la Haga, că actualul context regional confirmă faptul că Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii este de neînlocuit pentru securitatea naţională a României.

"Oricine încearcă să se împrăştie în diverse direcţii, zâmbind politic şi spre est şi în Asia ... Sigur, putem face afaceri cu toată lumea, dar securitatea noastră ţine de Parteneriatul strategic cu Statele Unite şi de apartenenţa la NATO sau, dacă vreţi, de apartenenţa la NATO şi, în interiorul NATO, de Parteneriatul strategic pentru secolul 21, cu Statele Unite, care nu îmbracă doar securitatea militară, ci şi aspectele dezvoltării economiei româneşti", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a continuat, precizând că "acum ajungem să ne încurcăm". "Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie prin atitudine, că mă îndoiesc că Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie în România. De ce trebuie să ne vulnerabilizăm, mi-e greu să înţeleg, dar nu aici este locul unde aş vrea să discut", a mai afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că şi-a exprimat "nedumeririle" şi a adăugat că speră că vocea şi consecvenţa sa vor domina aprecierile cu privire la România, chiar dacă au apărut şi alte opţiuni

"Sper ca consecvenţa în acţiune a României să ne lase pe această axă fixată de mulţi ani", a menţionat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici