Băsescu: Am fost şocat de refuzul de renumărare a voturilor la Convenţia PDL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1, că a fost şocat de faptul că la Convenţia PDL s-a refuzat cererea de renumărare a voturilor, el precizând că nu mai poate fi partener cu PDL pentru că obiectivele sale sunt diferite de cele ale formaţiunii.

803 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am fost şocat de refuzul de renumărare a voturilor la Convenţia PDL

Băsescu: Am fost şocat de refuzul de renumărare a voturilor la Convenţia PDL

"În ultimii doi ani probabil că ne-am înşelat reciproc, eu sperând că partidul acceptă procesul de reformă, unul din candidaţi cu echipa lui, că n-a făcut-o neapărat singur tot timpul, a dus o precampanie în mod deosebit în care targetul principal a fost «Am ajuns aici din cauza lui Băsescu, Boc şi a măsurilor de austeritate; Băsescu ne face dosare». Drept pentru care, dacă vă aduceţi aminte cu suficient timp înainte am spus: dacă va fi VaVasile Blagaîncetează cooperarea noastră, pentru că mesajele astea ale Antenei 3 şi ale USL s-au dus în fibra partidului. Pentru mine a fost extrem de important să văd dacă ele au prins la partid. Concluzia mea este că aproape au prins", a spus Băsescu la B1.

El a spus că şi-a anunţat poziţia în raport cu PDL, cu conducerea partidului, implicit cu întreaga formaţiune.

"Mulţumesc cu ocazia asta tuturor organizaţiilor care m-au susţinut de-a lungul timpului, dar nu mai putem fi parteneri, pentru că avem obiective diferite. Când preiei în discursul intern obiectivele şi atacurile Antenei 3, pentru mine lucrurile sunt închise", a spus Băsescu, referindu-se la relaţia din el şi PDL.

"Nu ştiu dacă a câştigat Vasile Blaga sau nu. Înţeleg că astăzi s-a renunţat la o orice insistenţă de a se număra voturile", a spus Băsescu, menţionând că el şi PDL nu mai pot fi parteneri, pentru că obiectivele sunt diferite.

Întrebat dacă declaraţia sa de sâmbătă seară de pe Facebook, Băsescu a replicat: "Nu ştiu dacă vă daţi seama ce sentiment mi-a produs o sală în care se huiduia, confetti, ciobănaşul şi alţii care contestau la microfon...Mie mi-a lăsat un gust foarte amar, nu mai avea nimic din eleganţa, decenţa PDL-ului".

El a menţionat că a fost şocat de refuzul de renumărare a voturilor.

"M-a şocat refuzul de renumărare a voturilor", a spus Băsescu.

Întrebat de ce şi-a dorit să câştige Elena Udrea şefia PDL, Traian Băsescu a răspuns: "Nu, e greşit, şi dacă vreodată veţi discuta cu Elena Udrea veţi afla că i-am spus: «Îţi iei un risc uriaş. Ai şanse minime, pentru că, uite ai 24 de preşedinţi»".

El a relatat discuţia sa cu Elena Udrea: "Primul lucru a fost, m-a anunţat telefonic. Zice: «Eu m-am hotărât să candidez». M-a şi luat râsul. «Foarte bine», adică nu-i dădeam nicio şansă în acel moment. Pe urmă am făcut socotelile, zic: «Dar este foarte bine, lasă-i să aibă puţină competiţie». Până la urmă nu-i strică doamnei Udrea să se plimbe puţin prin organizaţii, abia se rodează, mai ales că e politicianul cu cel mai mare potenţial de creştere din tânăra generaţie a PDL-ului".

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seară, într-un mesaj video postat pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".

"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici