Băsescu, ambasadorilor: Capitale străine au încă semne de întrebare privind evenimentele din 2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice, că în capitalele străine sunt încă semne de întrebare privind evenimentele politice din vara lui 2012, adăugând că obligaţia ambasadorilor români este să prezinte corect informaţiile, nu să "coafeze realităţile".

321 afișări
Imaginea articolului Băsescu, ambasadorilor: Capitale străine au încă semne de întrebare privind evenimentele din 2012

Traian Basescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte diplomaţia noastră în această perioadă, toţi aţi simţit că efectele evenimentelor politice din vara anului trecut încă nu s-au disipat şi există încă foarte multe semne de întrebare în foarte multe capitale. Obligaţia dumneavoastră este ca prin transmiterea corectă şi insistentă a ceea ce se întâmplă în România să facem ca impresiile sau abordările generate ca urmare a evenimentelor politice de anul trecut să fie diminuate şi şterse prin confirmarea faptului că România este un stat de drept destul de consolidat şi care îşi continuă drumul de consolidare a democraţiei", a declarat Băsescu la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu şefii misiunilor României în străinătate.

El a afirmat că a observat că unii şefi de misiuni diplomatice "tind să coafeze realităţile" despre evoluţia politică din România pe care le prezintă într-un stat sau altul.

"Renunţaţi să faceţi acest lucru, pentru că statele UE îşi iau informaţiile de la ambasadele de aici", le-a spus Băsescu ambasadorilor români, adăugând că e necesară "o corectă informare" în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici