Băsescu: Aş vedea o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi un premier care să nu vândă onoarea pentru funcţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la B1TV, că dacă ar fi întrebat ce combinaţie ar vedea posibilă şi utilă pentru România după alegerile din 2012, s-ar pronunţa pentru o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi cu un premier care " în mod minimal să nu-şi vând onoarea pentru a-şi ţine scaunul".

467 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Aş vedea o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi un premier care să nu vândă onoarea pentru funcţie

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu, dacă mă întreabă ce tip de alianţă aş vedea posibilă şi utilă pentru România , eu aş spune categoric PDL cu PNL şi UDMR. (...) N-aş stabili acum de unde va fi premierul. În orice caz, va trebui să fie un premier care în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul", a spus Băsescu la B1TV.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii în contextul în care a fost întrebat ce ar prefera la guvernare după alegerile din 2012 - un liberal sau un social-democrat.

"În mod categoric, soluţia este cea pe care am încercat-o şi în 2008, cu liberalii", a spus el.

Preşedintele a adăugat că "abordările stângii nu mai pot da României o soluţie de perspectivă". "Trebuie abordări pragmatice, abordări care să îndrepte resurse către sectorul privat, trebuie simplificat statul, continuat procesul de dezgolire de costuri şi birocraţi şi oamenii să-şi găsească locurile în zona privată", a adăugat Băsescu.

Preşedintele a spus că abordările liberalilor români sunt de multe ori de stânga. "Dar e preferabil să guvernezi cu liberalii decât cu PSD", a completat el.

"PSD este un partid anacronic", a explicat preşedintele adăugând că Victor Ponta este "imatur". "Omul ăsta este un copil", a spus el.

Întrebat dacă liderul PNL Crin Antonescu este mai matur decât Victor Ponta, Băsescu a răspuns: "În niciun caz nu-l calific mai bine decât pe Ponta, însă vorbim de ce mai poţi pune cap la cap în politici economice şi sociale într-o alianţă şi e clar că mult mai multă flexibilitate spre orientări pragmatice există la liberali decât la soicialişti. Cu socialiştii a fost un Guvern de coaliţie şi am văzut rigiditatea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici