Băsescu: Cer USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat luni, la sediul său de campanie, că românii nu au acceptat să valideze referendumul care avea ca obiectiv să ascundă sub o poleială de democraţie lovitura de stat şi a cerut USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului.

2622 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cer USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului

Traian Băsescu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Declaraţiile lui Traian Băsescu:

  • Eu sunt deja reclamat la Parchet pentru că am folosit expresia "lovitură de stat". Mă voi prezenta şi îmi voi spune punctul de vedere.

  • Un stat în care politicienii nu mai respectă Constituţia devine vulnerabil. Dacă politicenii au şi majoritate acel stat este clar vulnerabil.

  • Voi veghea ca responsabilii pentru iregularităţi la referendum să răspundă.

  • Atenţionez Guvernul că acum România are doi duşmani extrem de puternici: criza economică ce se manifestă în toată Uniunea Europeană. Leacul nu se află numai în România. Al doilea mare duşman este seceta.

  • O urgenţă majoră este reconstrucţia credibilităţii României. Românii au arătat că nu acceptă abuzurile atunci când ele vizează Constituţia şi instituţiile statului. Dincolo de acţiunea care s-a încheiat aseară la ora 23, politicienii trebuie să convingă partenerii că 3-6 iulie a fost doar o rătăcire şi nu un mod de a proceda sistematic în România.

  • În societatea românească s-a creat o falie uriaşă, care devine principalul risc pentru naţiunea română.

  • Propun tuturor politicienilor, indiferent de partidul din care fac parte, să aibe în vedere că sacrificiile românilor în anii de criză nu trebuie neglijate sau neluate în calcul.

  • Cer USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului. Trebuie ca împreună se le consolidăm, şi nu să le supunem partidelor. Singurul fapt că ai majoritate nu îţi permite să încalci legea şi limitele stabilite de Constituţie.

  • Românii nu sunt dispuşi să pună în mâna nimănui toate instituţiile statului.

  • Românii nu au acceptat să valideze referendumul care avea ca obiectiv să ascundă sub o poleială de democraţie lovitura de stat orchestrată în perioada 3-6 iulie.

  • Românii, în majoritatea lor, circa 10,5 milioane, nu au participat la referendum sau au spus "NU" propunerii de suspendare a preşedintelui. Trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 de milioane de cetăţeni şi nu doar 7 milioane. Eu nu pot fi preşedinte decât pentru toţi cei 22 de milioane.

  • Rezultatele de la BEC confirmă victoria PDL-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici