Băsescu: CNSAS a devenit o instituţie politică dispusă să se angreneze în jocuri politice

Traian Băsescu a afirmat că, pentru prima oară de la înfiinţare, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este dispus să se angreneze în jocuri politice, precizând că instituţia a devenit una politizată.

731 afișări
Imaginea articolului Băsescu: CNSAS a devenit o instituţie politică dispusă să se angreneze în jocuri politice

Băsescu: CNSAS a devenit o instituţie politică dispusă să se angreneze în jocuri politice

„Despre campania de presă generată de decizia CNSAS. Constat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea stabilirii calităţii de colaborator al securităţii ca poliţie politică, au fost distribuite documente către presă. Parte din presă, în spiritual tradiţiei deja consecrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor. Mai mult, aşa zise victime, neafectate în drepturile lor, sunt chemate să se manifeste pentru a veridiciza o campanie de denigrare greu de justificat”, a scris Traian Băsescu, miercuri pe Facebook.

Fostul şef al statului a adăugat că are speranţa că procesul aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti se va desfăşura repede.

„Este adevărat că momentul campaniei de presă a fost bine ales de Antena 3, având în vedere că atacurile au fost declanşate în campania electorală şi continuate acum, în plin procesul de negociere pentru configurarea structurii politice a Parlamentului European. Cu speranţa că procesul aflat pe rolul CAB – Secţia de contencios administrative şi fiscal se va desfăşura atât de repede cât legal este posibil şi având în vedere realitatea faptelor şi a legilor, exprim convingerea că mă voi bucura de un verdict favorabil în ciuda aprecierilor CNSAS pe care le consider forţate şi afectate de interese politice. Consider că în actuala structură, CNSAS a devenit o instituţie politizată dispusă, pentru prima data de la înfiinţare, să se angreneze în jocuri politice”, a conchis Băsescu.

Săptămâna trecută, Traian Băsescu a transmis, pe Facebook, după ce două documente din dosarul său de la CNSAS au fost prezentate de Antena 3, că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru fostul preşedinte Traian Băsescu. Nu a fost stabilit primul termen al procesului.

Taguri:
băsescu,
cnsas,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici