Băsescu: Coldea, Kovesi, Stanciu sunt artizanii modului răvăşit de a face justiţie. Nu-i sun din silă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu ”din silă”, pentru că ”sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat”, adăugând că ”vor să mai rămână cinci mandate”.

3512 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Coldea, Kovesi, Stanciu sunt artizanii modului răvăşit de a face justiţie. Nu-i sun din silă

Laura Codruta Kovesi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat de ce nu îi sună pe Florian Coldea adjunctul şefului SRI. nr), pe Codruţa Kovesi sau pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, Traian Băsescu a declarat: ”Pot să vă spun că din silă?”.

Băsescu a continuat la B1 TV: ”Pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie, fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac? Vor să mai rămână cinci mandate în funcţie”.

Fostul preşedinte a mărturisit că a sunat, totuşi, la cabinetul Codruţei Kovesi.

”Am cerut secretarei numărul de telefon al unui procuror care a lucrat în dosarul Flota”, a spus Băsescu, povestind că ”trebuia să îşi prelungească autorizaţia de port-armă, şi de la Poliţie a venit că preşedintele are un dosar penal, celebrul dosar Flota, care rămăsese la Constanţa”.

Fostul preşedinte a spus că l-a întrebat pe procuror ce trebuie să facă. ”Mi-a spus omul: ”Domnule preşedinte, faceţi la noi o cerere, comunicăm la Constanţa si pe urmă ei comunică la Ministerul de Interne pentru permis”, a mai spus el.

Întrebat ce i-ar spune lui Klaus Iohannis, dacă l-ar întreba despre cei trei, Traian Băsescu a răspuns: ”Le-am văzut şi alte feţe, la toţi trei (..) A doua zi după ce am terminat mandatul”, arătând că a avut o colaborare bună cu aceştia.

Băsescu a mai spus că niciodată, cei trei nu l-au sunat.

”O singură dată am lăsat mesaj la Coldea să mă sune, că nu era în unitate, pentru am găsit la mine, pentru documente, nişte documente secrete care nu s-au predat, erau în arhiva mea. Şi l-am sunat şi i le-am trimis”, a mai declarat fostul preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici