Băsescu: Dacă este încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României. DECLARAŢIILE preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj procurorilor, marţi, la bilanţul MAI, în legătură cu ancheta Corpului de control al premierului privind achiziţia de teren agricol la Nana: "Vă rog anchetaţi imediat şi, dacă e încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României!".

2909 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă este încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României. DECLARAŢIILE preşedintelui

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Declaraţiile preşedintelui:

În discursul susţinut la bilanţul MAI, Traian Băsescu a spus că a aflat despre raportul Corpului de control al premierului, privind nereguli în achiziţia de terenuri la Nana, şi a cerut instituţiilor să ancheteze imediat, iar dacă este încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele.

"Eu vă rog, aici, pe voi, pe poliţişti, pe procurorul general, pe procurorul şef  DNA, pe procurorul şef  DIICOT, anchetaţi, imediat, şi, dacă este încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a continuat: "Dar eu vă pot spune asta pentru că eu sunt liber faţă de voi şi faţă de oricine".

La bilanţul MAI mai participă premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mircea Duşă, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, procorul sef al DIICOT Alina Bica, şeful SRI, George Maior.

Băsescu: E grea viaţa politicienilor infractori când instituţiile îşi fac treaba

Preşedintele Băsescu a spus, la bilanţul MAI, că are convingerea că lupta împotriva grupurilor de crimă organizată va continua, pentru ca astfel de grupuri să înţeleagă tot mai bine că e grea viaţa de infractor, la fel cum este grea şi viaţa politicienilor infractori când instituţiile îşi fac treaba.

Apelul lui Băsescu la MAI: Refuzaţi dependenţa carierei de suportul vremelnic al unui politician!

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel, marţi, la adresa poliţiştilor, cerându-le ca de acum înainte să refuze dependenţa carierei lor de suportul vremelnic al politicienilor, pentru că dependenţa politică îi "leagă de mâini" în activitate şi deciziilor lor.

Probabil e ultimul bilanţ MAI la care vin, dar nu se ştie, întortocheate sunt căile Domnului

Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, la şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne, că, probabil, este ultimul astfel de bilanţ la care participă, adăugând: "Nu se ştie, întortocheate sunt căile Domnului, vă treziţi cu mine la anul pe aici".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici