Băsescu, despre Bercea Mondial: Legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni răspunzând unei întrebări despre fratele său, Mircea Băsescu şi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, că legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii.

64 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Bercea Mondial: Legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este

Băsescu, despre Bercea Mondial: Legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Un reporter l-a întrebat pe Traian Băsescu cum comentează declaraţiile lui Sandu Anghel, citate motivarea Tribunalului, potrivit cărora acesta are convingerea că atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal pe baza legăturilor de afinitate prin alianţele realizate cu persoane cu funcţie de conducere publică importante care i-au botezat o nepoată.

"Puteţi să-mi spuneţi la ce persoană publică importantă vă referiţi când puneţi întrebarea? E persoană publică fratele meu? Este un om neimplicat politic. Nu este în politică. A botezat dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondoialu la nimic, după cum vedeţi. Constataţi că i-ar fi folosit la ceva? Chiar dumneavoastră spuneaţi că ar fi fost arestat 29 de zile. La ce credeţi că i-a folosit? Legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii. Nu cred că a avut vreun folos de pe urma botezului de anul trecut. Sau eu, cel puţin, nu-l constat", a răspuns Traian Băsescu.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, arestat preventiv pentru tentativă la omor calificat, este cercetat de procurorii Parchetului Tribunalului Olt şi într-un dosar privind infracţiuni economice, "cu prejudicii importante pentru bugetul public".

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia acestuia, Maria Băsescu, au participat, în septembrie 2009, la Festivalul romilor de la Costeşti. Băsescu a asistat la un spectacol de dansuri şi muzică ţigănească, fiind luat la un moment dat de câţiva tineri şi dus pe scenă, unde a dansat alături de ei. Preşedintelui i-a fost reproşat ulterior faptul că s-a întâlnit acolo cu Bercea Mondial, cu care, împreună cu soţia, a dansat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici