Băsescu, despre decizia privind formularul 600: Proşti ca noaptea. Oamenii au rămas fără asigurări

Traian Băsescu a comentat, vineri, gafele din ultima perioadă ale Guvernului, afirmând că cel mai mult i-a atras atenţia situaţia formularului 600. În acest caz, fostul preşedinte a spus despre guvernanţi că sunt „proşti ca noaptea” şi nu s-au gândit că oamenii au rămas fără asigurări.

4166 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre decizia privind formularul 600: Proşti ca noaptea. Oamenii au rămas fără asigurări

Băsescu, despre decizia privind formularul 600: Proşti ca noaptea. Oamenii au rămas fără asigurări

Traian Băsescu a fost întrebat, vineri, la Sinaia, cum comentează decizia guvernanţilor în ceea ce priveşte formularul 600.

“Proşti ca noaptea, ce să spun, dacă nu s-au putut gândi că acest formular 600 creează probleme, iar renunţarea la el creează probleme mai mari. Şi o să vă spun de ce. Spre exemplu, cei care îşi câştigă banii din venituri liberale în momentul de faţă, pentru că s-a amânat plata taxelor odată cu amânarea formularului 600, nu-şi pot plăti nici asigurările de sănătate, nici alte taxe către stat. Deci oamenii ăştia rămân fără asigurări”, a declarat Traian Băsescu în faţa presei.

Liderul PMP consideră că mai sunt şi „alte prostii”, la legea salarizării.

„Mai au şi alte prostii pe care le văd acum la intrarea în vigoare a legii salarizării. Au pus agenţii economici să plătească integral CAS-ul şi asigurările de sănătate pentru cei care lucrau part-time. E în regulă, s-au plătit, numai că în România sunt mulţi oameni care au un serviciu de bază, de opt ore şi mai au încă patru ore din altă parte. Acum li se încasează la cei cu part-time integral contribuţiile şi pentru pensii şi pentru sănătate, deşi el primeşte doar jumătate din salariu, deci nişte prostii care arată şi incapacitatera intelectuală, o spun cinstit. Sunt oameni slabi de minte ca să nu vă spun de alte efecte ale acestor trăznăi. Staţi să vedem efectul lui split TVA, că se vor încurca şi cu acela”, a mai spus fostul şef al statului.

Traian Băsescu a participat vineri, la Sinaia, la Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici