Băsescu, despre MRU: S-a răcorit, ca un adevărat bărbat, pe o femeie, atâta poate el

Preşedintele Traian Băsescu a comentat, joi, schimbul de replici dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi Elena Udrea, el arătând că Ungureanu trebuia să îi dea o probă lui Vasile Blaga de ”credinţă şi antibăsism”, astfel că ”s-a răcorit, ca un adevărat bărbat, pe o femeie”.

2569 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre MRU: S-a răcorit, ca un adevărat bărbat, pe o femeie, atâta poate el

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Iniţial, preşedintele nu a dorit să comenteze schimbul de replici dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi Elena Udrea, adăugând că are speranţa că ”ştie ce-i decenţa” şi că ”acest lucru poate să îl spună”.

Preşedintele a continuat, apoi: ”Ştiţi cum e, nu îndrăzneşti să.. El ce a făcut, trebuia să fie acceptat, să şteargă eticheta de băsist, ca să îl poată accepta Vasile Blaga, în calitate de candidat, pentru că Blaga va merge cu Ungureanu şi Predoiu la confruntarea cu Iohannis şi Crin”.

Şeful statului a arătat că, ”pentru a fi acceptat de Blaga pe listă, (Ungureanu - n.r.) trebuia să îi dea o probă de bună credinţă şi de antibăsism”.

”Pentru că nu a avut curaj să lovească direct în mine, pentru că ştie că nu dă bine la parte din electoratul PDL, s-a răcorit, ca un adevărat bărbat, pe o femeie. Atâta poate el”, a spus Băsescu.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Gândul live, că rolul Elenei Udrea în politică este "profund toxic", menţionând că unul dintre cei care au contribuit la despărţirea de Traian Băsescu a oamenilor de calitate care au lucrat cu acesta, în timp, este liderul PMP.

El a spus că Elena Udrea l-a atacat în ultima vreme în mod "injurios". "Sincer, cred că rolul doamnei Udrea în politică este profund toxic", a spus Ungureanu, menţionând că speră că preşedintele PMP a învăţat o lecţie din episoadele confruntării cu el.

Liderul Forţei Civice a spus că tonul răspunsurilor care i-au venit, pe diverse căi, la articolele pe care le-a scris recent, în presă, este asemănător celui din perioada stalinistă. "Nu ai ce să cauţi în dreapta politică cu gândire stalinistă şi când te aştepţi doar la cultul personalităţii", a spus Ungureanu.

La rândul său, preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu încearcă să intre în proiectul de unificare atacând-o pe ea şi pe preşedintele Traian Băsescu şi a arătat că, dacă cineva se dezice de un lucru pe care l-a susţinut, atunci dă un semnal către electorat că este oportunist.

"Vedem astăzi că unii încearcă să intre în proiectul de unificare a dreptei şi mă refer la domnul Ungureanu, motiv pentru care vrea să plătească un preţ, preţul fiind să mă atace pe mine şi să-l atace pe preşedinte. Deci cred că nu este nevoie să ne certăm între noi, dar pe de altă parte electoratul trebuie să ştie ce reprezintă fiecare de fapt", a spus Udrea, întrebată în legătură cu faptul că liderul FC i-ar fi cerut să se retragă.

Udrea a mai spus că ea înţelege că pentru unii nu contează moştenirea lui Traian Băsescu având în vedere că PDL şi PNL fac fuziunea împotriva preşedintelui, dar pe cei din PMP îi interesează şi electoratul şi moştenirea lui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici