Băsescu, despre Pivniceru: Este un bun meseriaş, un judecător bun care apără independenţa justiţiei

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni seară, referitor la Mona Pivniceru, că este un "bun meseriaş" şi un "judecător bun", care este recomandabil pentru a ocupa un portofoliu în Guvern deoarece apără independenţa justiţiei.

1619 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Pivniceru: Este un bun meseriaş, un judecător bun care apără independenţa justiţiei

Băsescu, despre Pivniceru: Este un bun meseriaş, un judecător bun care apără independenţa justiţiei (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat luni seară cum vede nominalizarea judecătorului, membru al CSM, Mona Pivniceru, pentru a ocupa postul de ministru al Justiţiei.

"Aveţi imaginea conflictelor pe care le-am avut în CSM cu doamna judecător Pivinceru. Ce pot să vă spun, că din punct de vedere profesional are o bună reputaţie, deci este un judecător bun. Eu n-o pot aprecia, ce ştiu din lumea magistraţilor, ştie carte, iar confruntările mele cu doamna Pivniceru în CSM au fost puncte de vedere diferite, pe care le-am spus deschis, nu văd nicio problemă", a declarat Băsescu.

El a mai susţinut că pe Mona Pivniceru o recomandă în primul rând faptul că apără independenţa justiţiei.

"Ştiu că e un om care apără independenţa justiţiei şi pentru mine ăsta e cel mai puternic argument în numirea unui om la Justiţie. Care va fi marele câştig dacă doamna Pivniceru ajunge ministru, se va dumiri cât poate face ministrul, că mereu era la gâtul ministrului de Justiţie, că nu face ce trebuie. (...) Vorba moldovenească a dânsei o face doar pitorească, dar să nu credeţi că nu este un bun meseriaş", a mai afirmat Băsescu.

Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă pentru portofoliul Justiţiei.

Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru să fie susţinută pentru portofoliul Justiţiei în calitate de independent.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins însă, în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru - propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor miniştri în Cabinetul Ponta, pe lista transmisă de Administraţia Prezidenţială nefigurând însă şi numirea Monei Pivniceru la Justiţie, ci doar revocarea lui Titus Corlăţean de la şefia acestui minister, acesta din urmă fiind desemnat ministru de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici