Băsescu: Estimăm că se va aproba la Bruxelles etapa a doua de sancţiuni legate de Federaţia Rusă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi dimineaţă, că România estimează că la Consiliul European se va aproba etapa a doua de sancţiuni legate de Rusia, care vizează listarea demnitarilor ruşi, ucraineni şi crimeeni responsabili de anexarea Crimeei la Rusia, inclusiv cu averile lor din Europa.

491 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Estimăm că se va aproba la Bruxelles etapa a doua de sancţiuni legate de Federaţia Rusă

Băsescu: Estimăm că se va aproba la Bruxelles etapa a doua de sancţiuni legate de Federaţia Rusă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a spus, la plecarea spre Bruxelles, unde va participa, joi şi vineri, la reuniunea de primăvară a Consiliului European, că, teoretic, principalul obiectiv al acestor lucrări este dedicat adoptării unor măsuri economice, dar, practic, principalul subiect va fi legat de Ucraina.

"Estimăm că se va aproba într-o formă convenabilă etapa a doua de sancţiuni legate de Federaţia Rusă şi vor fi discuţii legate de etapa a treia, dacă e oportună şi, dacă da, când îşi în ce condiţii. Etapa a doua se referă în principal la listarea demnitarilor ruşi, ucraineni şi crimeeni care sunt consideraţi principali actori ai anexării Crimeei de către Federaţia Rusă şi încălcării suveranităţii Ucrainei, şi, de asemenea, conturile, averile pe care le au în Europa", a spus preşedintele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici