Băsescu: Guvernarea Ponta, catastrofală. Nu l-aş mai desemna pe Ponta dacă şi-ar depune mandatul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că guvernarea Ponta este catastrofală, pentru că a introdus acciza suplimentară la carburant şi 35 de noi taxe, el precizând că dacă preşedintele PSD şi-ar depune mandatul de premier, nu l-ar mai desemna încă o dată pentru această funcţie.

1060 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Guvernarea Ponta, catastrofală. Nu l-aş mai desemna pe Ponta dacă şi-ar depune mandatul

Băsescu: Guvernarea Ponta, catastrofală; nu l-aş mai desemna pe Ponta dacă şi-ar depune mandatul

Întrbat la B1TV cum caracterizează guvernarea Ponta, Băsescu a răspuns: "Catastrofală". El a spus că acciza suplimentară la carburant şi cele 35 de noi taxe introduse de Guvern sunt frâne puse creşterii economice.

Băsescu a ţinut să spună că dacă Victor Ponta şi-ar depune, ipotetic, mandatul de premier, atunci el, ca preşedinte, nu l-ar desemna din nou pentru şefia Guvernului pe actualul preşedinte al PSD. "Dar în urma unor alegeri e altceva. Când a câştigat alegerile cu 70% nu e corect ca preşedinte să spui «Nu, eu desemnez pe cineva de la PDL, care a luat 16%»".

El a mai spus, pe de altă parte, că ministrul Rovana Plumb minte când spune că actuala guvernare a creat 50.000 de locuri de muncă. "Şi e o femeie la o vârstă când nu mai poţi să minţi", a spus Băsescu, precizând că au fost pierdute 120.000 de locuri de muncă, deci bilanţul este unul negativ.

Întrebat despre tinerii din PSD, el a spus că aceştia par a fi pervertiţi. Legat de Mihai Sturzu, preşedintele a spus că acesta ar putea face un tandem cu Bianca Drăguşanu.

Pe de altă parte, Traian Băsescu l-a atacat şi pe Crin Antonescu, căruia a ţinut să îi transmită că este într-o cădere puternică. "Îi spun că va cădea, este pe tobogan", a spus Băsescu, menţionând că Antonescu are probleme de "background" din perspectiva comunităţii interbaţionale.

Potrivit acestuia, cei din PNL care sunt de stânga vor pleca, urmându-l pe Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier reprezentând "aripa bolşevică" din PNL.

Băsescu a precizat că este nevoie de o alianţă de dreapta, între partidele de pe acestă parte, ca o contrapondere la stânga reprezentată de PSD. Potrivit preşedintelui, inclusiv PNL poate intra în această alianţă, dacă reuşeşte să treacă la PPE, dar are probleme de credibilitate mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici