Băsescu: I-am scris din 1 octombrie Monei Pivniceru că resping procurorii rezultaţi din concurs

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că încă din 1 octombrie 2012 i-a scris Monei Pivniceru că nu va numi procurorii şefi rezultaţi din concursul iniţiat de ea, deoarece procedura nu a fost transparentă şi nu presupunea asumarea răspunderii de către ministrul Justiţiei.

276 afișări
Imaginea articolului Băsescu: I-am scris din 1 octombrie Monei Pivniceru că resping procurorii rezultaţi din concurs

Mona Pivniceru (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Pe data de 1 octombrie i-am transmis doamnei Pivniceru o scrisoare care avea două elemente importante. În prima parte, îi spuneam că nu voi numi procurorii, datorită faptului că a urmat o procedură netransparentă. Şi-a creat condiţiile să spună că asta a ieşit din concurs, dar nu a ştiut nimeni cum au ieşit din concurs. O avertizam că nu voi desemna procurori pe cei desemnaţi dintr-o astfel de procedură. În partea a doua, îi exprimam opţiunea mea pentru asumarea propunerilor de către ministru, în conformitate cu legea 303", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a adăugat că Mona Pivniceru a ştiut că "indiferent de avizul CSM" el va respinge propunerile, "pentru că nu îndeplineau un criteriu fundamental, acela al asumării de către ministrul Justiţiei".

"Ea putea spune că asta a rezultat din concurs, dar eu nu puteam spune asta, pentru că eu nu aveam o opţiune facultativă, la mine era capătul lanţului de desemnare şi decizia şi nu aveam argumente. Sunt împotriva ascunderii celui responsabil să propună sub aparenţa unui concurs şi acest lucru l-am precizat clar în scrisoarea din 1 octombrie", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici