Băsescu îi decorează pe cei care au salvat viaţa bebeluşilor răniţi în incendiul de la Giuleşti

Preşedintele Traian Băsescu a conferit decoraţii coordonatorului SMURD Bucureşti, şefului Ambulanţei Bucureşti, managerului Spitalului "Grigore Alexandrescu" şi mai multor medici şi asistente de la unitatea medicală, pentru salvarea bebeluşilor răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

77 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi decorează pe cei care au salvat viaţa bebeluşilor răniţi în incendiul de la Giuleşti

Băsescu îi decorează pe cei care au salvat viaţa bebeluşilor răniţi în incendiul de la Giuleşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Conform decretului publicat, luni, în Monitorul Oficial, decoraţiile au fost acordate la propunerea ministrului Sănătăţii, "în semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul şi umanismul dovedite în actul medical, pentru modul exemplar în care au acţionat la salvarea nou-născuţilor în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti".

Astfel, şeful statului a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler pentru: coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, şeful Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, Rodica Grasu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Mircea Enescu, directorul medical al spitalului, Ion Bălănescu, şeful Secţiei Terapie Intensivă a unităţii medicale, Dumitru Rusu, şeful Secţiei UPU, Elena Petrişor, medicul primar pediatrie ATI Dan Viorel.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a acordat Medalia Naţională "Serviciul Credincios" clasa a III-a pentru Mihaela Croitoru, asistent şef la Secţia Chirurgie şi Arsuri de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", şi Carmen Stănciulescu, asistent şef la Terapie Intensivă în aceeaşi unitate medicală.

În urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti, au murit şase bebeluşi, iar cinci au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu răni grave. După mai multe săptămâni de tratament, toţi cei cinci bebeluşi au fost externaţi din spital, în stare bună.

Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti va începe în 10 ianuarie 2011, urmând să fie judecaţi fostul manager Bogdan Marinescu, asistenta Florentina Cîrstea, precum şi alte trei persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici