Băsescu îl invită pe Geoană la confruntări şi întreabă: Vanghelie la Interne, Năstase la Justiţie?

Traian Băsescu a reiterat, luni seară, invitaţia adresată lui Mircea Geoană de a participa la mai multe confruntări, acuzându-l pe acesta că evită dezbaterile şi întrebându-l public dacă îi va desemna, ca preşedinte, pe Marian Vanghelie şi Adrian Năstase la Interne şi, respectiv, Justiţie.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu îl invită pe Geoană la confruntări şi întreabă: Vanghelie la Interne, Năstase la Justiţie?

Băsescu îl invită pe Geoană la confruntări şi întreabă: Vanghelie la Interne, Năstase la Justiţie? (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Sunt pregătit în orice clipă pentru o dezbatere a problemelor României şi a soluţiilor noastre pentru viitor. Regret că domnul Mircea Geoană are nevoie de timp să înveţe să recite o poezie pe care i-o bagă în cap specialiştii, pentru că dânsul nu are foarte multe linii comune cu nevoile şi cu priorităţile acestei ţări şi a acestui popor. El vrea să-şi recite o poezie, pe care s-o înveţe pe de rost, într-o singură emisiune, iar românii să ia de bună poezia. Nu vrea să se descopere capacitatea de a gândi a candidaţilor, capacitatea de a găsi ei înşişi soluţii. Cred că domnul Geoană are oarecare motive să fugă de o astfel de dezbatere, la fel fugea şi când am candidat împreună la alegerile pentru Primăria Capitalei, în 2004. Era singurul care nu venea la confruntări", a spus Băsescu.

El l-a întrebat public pe Mircea Geoană dacă, în eventualitatea în care va câştiga alegerile prezidenţiale, îl va desemna pe Marian Vanghelie ministru de Interne "cu responsabilităţi majore pentru dezordinea din ţară" sau dacă Adrian Năstase va fi ministru de Justiţie.

"Ar trebui să răspundă cât de rapid va pune în aplicare votul popular din 22 noiembrie, cu privire la Parlamentul unicameral şi la reducerea numărului de parlamentari", a mai spus Băsescu.

De asemenea, el a mai apreciat că Mircea Geoană propune o "Românie a lor, a rechinilor, nu o Românie a românilor".

"Eu sunt cel care, în mod onest, am ţinut România pentru români şi sunt cel care va ţine România pentru români şi în următorul mandat. România a fost adusă, din interesele lui Mircea Geoană, într-o criză politică. (...) A făcut această ticăloşie pe care nimeni nu a făcut-o în cei 20 de ani de la Revoluţie. A făcut-o doar pentru a avea suportul să spună că el poate aduce liniştea, stabilitate", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici