Băsescu: În 2009, nu am vrut să candidez. M-au convins în ultima clipă cei din PDL

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat că s-a decis în ultima clipă să candideze la alegerile prezidenţiale din 2009, deoarece nu mai dorea un al doilea mandat, însă a fost convins de PDL.

996 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În 2009, nu am vrut să candidez. M-au convins în ultima clipă cei din PDL

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Să vă spună cei din jurul meu, în ultima clipă m-am hotărât să candidez. Eu nu am vrut să candidez pentru al doilea mandat. În ultima clipă, nu ştiu ce s-a întâmplat, în ultima clipă am spus da. Soţia nu a vrut, eu nu am vrut, am spus «ajunge, gata»", a afirmat Băsescu, la Naşul TV.

El a subliniat că opinia sa personală a fost să nu candideze, deşi e conştient că acum ar putea fi catalogat că "vorbeşte prostii".

Băsescu a arătat că a cedat în privinţa candidaturii pentru al doilea mandat, "la presiunea colegilor din PDL".

"Până la urmă, tot presiunea aceloraşi colegi din PDL, care spuneau: «Şi ce alternativă avem? Nu avem altă alternativă decât Geoană, care ştiţi câte belele are». Şi m-au luat tot cu asta, ştii, cu partea cea mai sensibilă. «Domn'e, zice‚ şi totuşi, ai obligaţia să încerci. Lasă, nu are nimic, dacă pierzi, pierzi, dar încearcă»", a dezvăluit Băsescu.

De asemenea, el a mărturisit că în campania pentru alegerile din 2009 nu credea că are şanse mari de reuşită şi, la fel ca şi acum, era pregătit să plece din politică pentru a fi pe mare comandant de navă.

Totodată, el a arătat că este mulţumit cu ceea ce a realizat în privinţa reformării şi modernizării României în ultimii opt ani de mandat.

"Eu sunt mulţumit şi cu ce am făcut până acum, ştiu cât de greu le-am făcut, cum mi s-a umflat ficatul, şi pentru ce am făcut cum am fost atacat, porcăit în toate felurile, dar sunt mulţumit. Altfel spus, pot să plec", a concluzionat Băsescu, râzând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici