Băsescu: Nastasiu, rejectat de Justiţie şi recuperat de politicieni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Ciprian Nastasiu este un procuror rejectat de Justiţie, prin hotărârea CSM, care a fost recuperat de politicieni, calificând drept diversiune afirmaţia acestuia potrivit căreia Omar Hayssam ar fi plecat din România cu avionul.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nastasiu, rejectat de Justiţie şi recuperat de politicieni

Băssecu: Nastasiu, rejectat de Justiţie şi recuperat de politicieni (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Şeful statului a opinat că Nastasiu este un om care, după ce a înregistrat un mare eşec profesional, reuşeşte să devină penibil încercând să devină autor de cărţi alături de Victor Gaetan.

Băsescu a menţionat că Nastasiu este procurorul care a cerut punerea în libertate a lui Omar Hayssam, "după care a uitat să ia măsurile de supraveghere".

El a opinat că Ciprian Nastasiu este un procuror care a fost rejectat de sistemul de justiţie, prin hotărâre a CSM, şi pe care "l-au recuperat politicienii în plină campanie".

Băsescu a apreciat că este momentul să facă un apel la oamenii politici "să revină la decenţa campaniei", spunând că nu cu dosare sau documente sustrase de la DGIPI sau cu procurori "recuperaţi" de partide politice se câştigă alegeri.

Şeful statului a mai spus că, din câte a înţeles, Nastasiu a reuşit să lanseze o diversiune majoră, aceea că Omar Hayssam ar fi plecat cu avionul.

"Am înţeles că astăzi (luni - n.r.) domnul Nastasiu a reuşit să lanseze o diversiune majoră legată de faptul că Omar Hayssam ar fi plecat cu avionul. Face parte din programul de intoxicare pe care domnul procuror Nastasiu îl derulează public. Trebuie să-i spun că nu va reuşi să mintă, pentru că dosarul cu stabilirea vinovăţiilor în cazul fugii lui Omar Hayssam se află pe rolul instanţelor", a afirmat el.

Şeful statului a catalogat situaţia dosarului drept "curioasă".

"Dosarul s-a plimbat de la Constanţa la Bucureşti, de la Bucureşti la Oradea, primeşte termenele de câte patru luni pentru a se da noi amânări. Eu sper că influenţa trusturilor de manipulare a Justiţiei din PSD a ajuns la capătul capacităţii de manipulare a judecătorilor şi că acest dosar va fi judecat", a mai arătat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici