Băsescu neagă că i-ar fi cerut lui Liviu Negoiţă să candideze la şefia PDL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR, că nu i-a cerut lui Liviu Negoiţă să candideze la şefia PDL, menţionâd că nu s-a întâlnit cu acesta din toamna anului 2010, şeful statului spunând şi că PDL are nevoie de oameni noi şi să revină la valorile pentru care a fost votat.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu neagă că i-ar fi cerut lui Liviu Negoiţă să candideze la şefia PDL

Băsescu neagă că i-ar fi cerut lui Liviu Negoiţă să candideze la şefia PDL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a mai spus că dacă în conducerea PDL nu vor fi aleşi "oameni noi", atunci partidul nu va face performanţă. Băsescu a precizat că formaţiunea trebuie să revină la valorile care au consacrat-o.

"Sunt convins că, dacă PDL nu revine la valorile care l-au consacrat şi pentru care a câştigat lupta anticorupţie, şi astăzi a dat un exemplu teribil, ca şi la Monica Ridzi, deci, lupta anticorupţie şi o înnoire a echipei de conducere a PDL-ului, PDL-ul se autocondamnă. Se autocondamnă! Iar, în ceea ce priveşte viitoarele alegeri, sper să fie o competiţie, sper să fie o competiţie care să aducă noutate şi, mai ales, oameni politici care nu sunt dispuşi la compromisuri. Ar fi jalnic, jalnic, ca şi cel de-al treilea mare partid al României - PSD-PNL (sunt-n.r.) predispuse la tot soiul de negocieri pentru televiziuni, pentru orice, pentru putere, dar fără să ştie ce au de făcut cu ea - ar fi jalnic ca şi acest partid să intre într-un joc al compromisurilor continue", a declarat Traian Băsescu.

El a negat zvonurile apărute în presă, potrivit cărora l-ar fi îndemnat pe Liviu Negoiţă să candideze pentru şefia PDL, afirmând că nu s-au mai întâlnit din toamna anului 2010.

"Sigur, cu Liviu Negoiţă când m-am văzut anul trecut, în toamnă, am discutat de situaţia partidului, chiar l-am întrebat dacă va candida. Mi-a spus că nu-l interesează, dar în niciun caz nu este vorba de o discuţie curentă", a menţionat şeful statului.

"N-aş vrea să vă dau eu nume noi, însă eu nu vorbesc neaparat de nume noi, vorbesc de oameni noi, oameni noi în conducerea partidului. Rămânând cu echipa veche, numai cu echipa veche, nu va face performanţă", a mai spus preşedintele Băsescu.

El a ţinut să menţioneze că va veni la PDL să-şi împărtăşească, din postura de fost preşedinte, punctele de vedere legate alegerile pe care formaţiunea ar trebui să le facă, doar dacă va fi chemat de toţi liderii din partid, nu doar de o parte dintre aceştia.

Băsescu a mai spus că este de dorit o campanie internă decentă în PDL, aşa cum a fost cea dintre el, Petre Roman şi Simona Marinescu. Preşedintele a povestit că atunci a stabilit, alături de cei doi, să nu existe atacuri interne, iar înţelegerea a fost respectată, chit că ulterior "unii" au plecat şi s-au supărat, uneori justificat, alteori nu.

Ziarul "Gândul" relata, luni seară, că preşedintele Traian Băsescu i-a cerut primarului Sectorului 3, Liviu Negoiţă, să candideze la preşedinţia PDL, urmând să preia ulterior şi guvernul, dacă popularitatea Cabinetului Boc nu se va redresa în prima parte a anului viitor.

Publicaţia menţiona că Vasile Blaga i-a făcut lui Negoiţă o contraofertă: o candidatură în tandem, prin care primarul să devină preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinte, iar fostul şef de la Interne, preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici