Băsescu participă, la Strasbourg, la evenimentul de încheiere a preşedinţiei poloneze a UE

Preşedintele Traian Băsescu participă, marţi seară, la Strasbourg, la dineul de gală oferit de premierul Poloniei şi de preşedintele Parlamentului European cu prilejul încheierii preşedinţiei poloneze a Uniunii Europene.

107 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă, la Strasbourg, la evenimentul de încheiere a preşedinţiei poloneze a UE

Băsescu participă, la Strasbourg, la evenimentul de încheiere a preşedinţiei poloneze a UE (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedinţia informează că şeful statului va participa la dineul de gală oferit de prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, şi de preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, cu prilejul încheierii preşedinţiei poloneze a Uniunii Europene.

Şeful statului a făcut, luni şi marţi, o vizită de stat în republica Turcia.

Băsescu a participat, la finalul săptămânii trecute, la Bruxelles, la summit-ul Consiliului European de iarnă, unul din subiectele dezbătute fiin aderarea Româiei la Schengen. Preşedintele a declarat, ulterior, că Olanda continuă să se opună intrării României în Schengen, calificând poziţia ca abuzivă. De asemenea, Băsescu a spus că nu România este poartă de intrare a acoolului contrafăcut şi a drogurilor în Europa, şi, de asemenea, că nu România a legalizat, din neputinţă, consumul de droguri şi prostituţia.

Sâmbătă, preşedintele s-a dus la cumpărături, în Bucureşti, declarând presei că evitat să cumpere zarzavaturi olandeze. El a mai spus că zarzavaturile olandeze trebuie evitate.

Europarlamentarul olandez Esther de Lange a anunţat că le va oferi, marţi, colegilor săi români din cadrul PE câte un coş cu legume olandeze, ca răspuns la remarca preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu zarzaturile importate din această ţară, relatează Radio Netherlands, în ediţia electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici