Băsescu: Politicienii germani sunt relaxaţi pentru că ştiu ce au de făcut

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania, că vizita la Berlin a fost "mult mai caldă" decât se aştepta, apreciind că politicienii germani erau relaxaţi, nu "contractaţi sau îngânduraţi", pentru că ştiu ce au de făcut.

469 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Politicienii germani sunt relaxaţi pentru că ştiu ce au de făcut

Băsescu: Politicienii germani sunt relaxaţi pentru că ştiu ce au de făcut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vizita a fost foarte bună şi, trebuie să vă spun, mult mai caldă decât mă aşteptam, mult mai prietenoasă şi mai deschisă, chiar dacă Germania are în momentul de faţă responsabilităţi uriaşe pentru soarta Uniunii Europene", le-a spus Traian Băsescu celor aproape o sută de membri ai comunităţii româneşti cu care s-a întâlnit la Ambasada României din Berlin.

El a mai spus că se aştepta să găsească politicieni "contractaţi, îngânduraţi".

"Nu! Sunt relaxaţi pentru că ştiu ce au de făcut. În acelaşi timp, sentimentul pe care l-am avut în discuţiile cu înalţii demnitari germani a fost acela că îşi asumă responsabilităţile Europei Unite, un sentiment reconfortant pentru mine", a conchis Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, joi, o vizită oficială la Berlin, în cursul căreia a avut întrevederi cu preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu parlamentari germani.

De asemenea, şeful statului a participat la conferinţa economică "Germania şi România - parteneri în Europa", organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin şi a avut o întâlnire cu diaspora.

Preşedintele a fost însoţit la Berlin de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac şi Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici