Băsescu: Ponta se va întoarce la mandatul de premier dacă nu apar alte scandaluri, precum Rompetrol

Fostul preşedinte Traian Băsescu apreciază că Victor Ponta nu este vinovat şi că îşi va relua mandatul de premier ”dacă nu va interveni alt scandal, gen Rompetrol”, apreciind că premierul se comportă ca ”un om care foloseşte acum ultimul colac de salvare în speranţa că nu va pleca”.

885 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ponta se va întoarce la mandatul de premier dacă nu apar alte scandaluri, precum Rompetrol

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică la B1 TV, că nu îl consideră vinovat pe Victor Ponta şi a arătat că acesta şi-a luat un timp de respiro şi ”câştigă timp până se pune undelemnul pe scandal”.

Băsescu a spus că el, când era preşedinte, a cedat mandatul doar timp de două ore, când a fost operat, iar după aceea şi l-a reluat.

”Este o imposibilitate când faci o operaţie. Eu am cedat două ore cât am fost sub operaţie, apoi mi l-am reluat. Uitaţi-vă pe Facebook la John Kerry, opretat cu telefonul şi îşi conducea departamentul de stat. Este neuzual să spui că pe perioada recuperării nu sunt apt pentru serviciu. Nu se poate la nivelul ăsta”, a adăugat Băsescu.

El a apreciat că Ponta şi-a luat un termen, un respiro şi se va întoarce, având în vedere că a anunţat măsuri populiste.

”Cred că Ponta şi-a luat un termen, un respiro, aşa cum este astăzi a anunţat nişte măsuri populiste. Este departe ca fiind un om pe plecare, este un om care foloseşte acum ultimul colac de salvare în speranţa că nu va pleca. Eu cred că a făcut o greşeală. Avea trei posibilităţi: să demisioneze imediat ce a primit hârtia de la Parchet, a doua posibilitate să demisioneze în ziua votului din Parlament şi votul i-a fost favorabil, a ales cea mai proastă variantă de a tergiversa lucrurile”, a declarat fostul preşedinte.

Băsescu mai mai spus că nu-l consideră vinovat pe Ponta şi că nu vede conflictul de interese.

”Eu nu-l consider vinovat, o să fie vinovat când o să-l acuze justiţie. Deocamdată este acuzat de conflict de interese pentru o relaţie de parteneriat pe care a avut-o în 2007 şi eu nu văd confictul de interese, domnul Iohannis este aici mai specialist, ştie cum este cu conflictul de interese”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a apreciat că Ponta se va întoarce să îşi reia mandatul dacă nu apar şi alte scandaluri în acest interval.

”Ponta câştigă timp să se pune undelemnul pe scandal. După părerea mea, se întoarce dacă în acest interval nu se întâmplă şi altele, poate să apară oricând un Rompetrol”, a arătat Băsescu.

Întrebat ce părere are despre propunerea de desemnare a lui Oprea ca premier interimar, Băsescu a spus: ”Prea mult pentru el”.

De asemenea, fostul şef al statului a apreciat că toţi liderii politici de la acest moment sunt compromişi sau ”se ascund de teama vreunui glonţ de la DNA”.

”România este o ţară, stat fără credibilitate la vârf, pierde 3,5 miliarde de euro din fonduri europene, politica externă a devenit ambiguă, politica fiscală pusă sub semnul întrebării, investiţiile de stat mai scăzute decât cele din 2010-2011, premier plecat, preşedinte ezitant în raporturile cu premierul şi preşedintele, lideri de la toate partidele compromişi. Uitaţi-vă, stau pitiţi, ascunşi, ca nu cumva să vină un glonţ la ei de la DNA, administraţiile locale demantelate de DNA. În momentul de faţă, marii actori publici sunt procurorii şi judecătorii, institiţiile fundamentale ale statului atacate de CC, au fost luate la anchete, administraţia la toatele nivelurile ei, locală, parlament, guvern, este lovită din toate părţile, nu spun că pe nedrept, dar mi se pare că se merge pe o strategie care demolează statul şi pe mine mă îngrijorează. Îmi dau seama că lovite simultan şi decredibilizate total (...) statul se şubrezeşte şi poate fi un proiect al cuiva sau poate să fie o întâmplare”, a adăugat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici