Băsescu: Primarii PDL din Cluj mi s-au plâns că au fost minţiţi privind majorarea salariilor lor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni dimineaţă, că primarii PDL din judeţul Cluj cu care s-a întâlnit, duminică seară, la un restaurant i s-au plâns că au fost minţiţi în legătură cu majorarea salariilor lor şi că sunt discriminaţi la repartizarea banilor.

506 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Primarii PDL din Cluj mi s-au plâns că au fost minţiţi privind majorarea salariilor lor

Băsescu: Primarii PDL din Cluj mi s-au plâns că au fost minţiţi privind majorarea salariilor lor (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti, luni dimineaţă, la ieşirea din hotelul din Cluj-Napoca la care a fost cazat, ce a discutat cu primarii PDL din judeţul Cluj, Traian Băsescu a spus că aceştia i s-au plâns că au fost minţiţi în legătură cu majorarea salariilor lor, că sunt discriminaţi la repartizarea banilor şi că nu mai primesc fonduri pentru şcoli.

"A fost o întâlnire plăcută, oamenii mi-au spus în primul rând că s-a minţit cu mărirea salariilor primarilor, s-au plâns că nu li se mai dau banii la şcoli ca să acopere costurile pentru toţi elevii şi cu greu fac faţă cheltuielilor şcolilor, s-au plâns că sunt discriminaţi la repartizarea banilor. Asta e", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a plecat luni dimineaţă spre Bucureşti, cu un avion de linie de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, unde a fost condus de primarul Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Cluj-Napoca sâmbătă seară, cazându-se la un hotel din oraş, unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu liderul PDL Cluj, Daniel Buda, cu mai mulţi consilieri locali şi judeţeni ai PDL, precum şi cu lideri PMP, între care Elena Udrea, Daniel Funeriu şi Adrian Papahagi.

Duminică, şeful statului a participat la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, susţinând un discurs. Ulterior, Băsescu a mers la sediul Primăriei Cluj-Napoca, unde a discutat cu primarul Emil Boc despre proiectele instituţiei, iar seara a mers la un restaurant din comuna Ciurila, unde s-a întâlnit cu mai mulţi primari şi aleşi locali democrat-liberali din judeţul Cluj.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, în 8 noiembrie 2013, că primarii vor beneficia de salarii mai mari şi de schimbarea sistemului de calculare a acestora în funcţie de numărul de locuitori ai localităţilor, fiind luat în calcul şi un spor pentru fonduri europene.

Dragnea susţinea că responsabilitatea primarilor pentru documentele pe care le semnează în această calitate este foarte mare, inclusiv în ceea ce priveşte proiectele finanţate din fonduri europene.

El afirma că în cazul funcţionarilor care se ocupă de fondurile europene sunt alocate bonusuri de 75%, în vreme ce primarii nu beneficiază de niciun fel de spor, nici măcar de spor de vechime.

De asemenea, el menţiona că a avut o discuţie cu ministrul pentru fondurile europene, Eugen Teodorovici, pentru ca inclusiv primarii să beneficieze de sporuri în cazul absorţiei de fonduri europene, chiar dacă nu vor fi de 75%.

El menţiona că o altă măsură pe care o are în vedere vizează salarizarea primarilor în funcţie de numărul de locuitori ai localităţilor, şi nu în funcţie de încadrarea acestora în categorii: comună, oraş sau municipiu.

Dragnea preciza că măsurile privind salarizarea primarilor sunt cuprinse în proiectul care va modifica legea administraţiei locale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici