Băsescu: Remarc progresele Guvernului, e soluţia politică cea mai bună, dar aş dori-o mai eficientă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că remarcă progresele făcute de Guvern, arătând că, din punctul său de vedere, această soluţie politică este cea mai bună, chiar dacă ar dori-o mult mai eficientă.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Remarc progresele Guvernului, e soluţia politică cea mai bună, dar aş dori-o mai eficientă

Băsescu: Remarc progresele Guvernului, e soluţia politică cea mai bună, dar aş dori-o mai eficientă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În general, am încredere în oameni. Îmi pare rău, dar trebuie să vă spun că, indiferent ce aş spune eu, raportul public făcut de FMI este favorabil acestui Guvern, iar, ieri (marţi - n.r.), a apărut raportul agenţiei de raiting Fitch care, de asemenea, are aprecieri pozitive la efortul Guvernului de a rezolva din problemele structurale din economie şi din structura bugetului, în mod deosebit. Eu nu pot decât să adaug că remarc şi eu aceste progrese, dar le-aş vrea mai rapide", a spus Băsescu, întrebat dacă are tot atâta încredere în Guvern cât avea la momentul desemnării acestuia.

Şeful statului a spus la RRA că a observat şi critica îndreptăţită în unele zone pe care presa a făcut-o la unele dintre ezitările Guvernului, dar, pe de altă parte, "Guvernul şi-a asumat măsuri extrem de dificile, impopulare, pe care, categoric, paridele din opoziţie le resping".

"Din punctul meu de vedere, această soluţie politică este cea mai bună, chiar dacă aş vrea-o mult mai eficientă", a precizat Băsescu.

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingurile României pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală, la "BB+" şi, respectiv, "BBB-", cu perspectivă stabilă, apreciind că statul va reuşi să găsească o cale spre o revenire economică bazată pe exporturi.

Plafonul de ţară şi ratingul pentru datoriile pe termen scurt în valută au fost menţinute la nivelul "BBB", respectiv "B", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici