Băsescu scrie Legislativului şi Guvernului despre adoptarea Codurilor şi a legilor de aplicare

Preşedintele Traian Băsescu a adresat Parlamentului şi Guvernului scrisori în care semnalează necesitatea adoptării în regim de urgenţă a Codurilor de procedură penală şi civilă şi a legilor de punere în aplicare a celor patru Coduri juridice.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu scrie Legislativului şi Guvernului despre adoptarea Codurilor şi a legilor de aplicare

Băsescu scrie Legislativului şi Guvernului despre adoptarea Codurilor şi a legilor de aplicare (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a primit de la şeful statului o scrisoare în care se solicită adoptarea "cu celeritate" a Codurilor de procedură penală şi civilă.

"Ne roagă să avem aceeaşi sensibilitate la adoptarea codurilor de proceduă ca în cazul Legii răspunderii fiscale şi Acordului financiar cu Ford şi ne mulţumeşte pentru aceste legi. Este o chestiune pozitivă şi constructivă", a spus Anastase.

Ea a precizat că va introduce scrisoarea în şedinţa de luni a conducerii Camerei, pentru ca parlamentarii să poată lua act de cele semnalate de şeful statului.

De asemenea, preşedintele a adresat o scrisoare şi Guvernului, în care solicită ca pe baza celor codurilor penal, civil şi de procedură penală şi civilă să emită proiecte de legi privind punerea în aplicare a acestora, având în vedere apropierea raportului de ţară pe Justiţie al Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici