Băsescu: Sunt de acord cu Antonescu. Să fie o alianţă anti-PSD să blocheze accesul la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că este "absolut de acord" cu ideea avansată de Crin Antonescu privind o coaliţie anti-PSD, care să blocheze accesul social-democraţilor la funcţia prezidenţială.

930 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt de acord cu Antonescu. Să fie o alianţă anti-PSD să blocheze accesul la Cotroceni

Băsescu: Sunt de acord cu Antonescu. Să fie o alianţă anti-PSD să blocheze accesul la Cotroceni

Întrebat ce părere are de ideea lui Crin Antonescu referitoare la o coaliţie anti-PSD, Traian Băsescu a precizat că nu ştie declaraţia, dar, dacă preşedintele PNL "a făcut asemenea afirmaţii sincer, eu sunt absolut de acord cu el, pentru că miza aici nu mai este nici Crin Antonescu, nici Ungureanu, nici Elena Udrea, miza alegerilor prezidenţiale este România".

Şeful statului a subliniat că ar vrea să-i vadă pe şefii celor 4-5 partide de dreapta că propun un singur candidat, întrucât timpul "va intra pe numărătoare inversă de a doua zi după europarlamentare". "Ponta este deja în campanie, eventualul candidat al dreptei are un handicap că va intra din iulie, măcar să fie unul susţinut de toţi. Este esenţial ce a spus Crin Antonescu (...) nu are importanţă ce program avem ci să fim hotărâţi să blocăm accesul PSD la funcţia prezidenţială (...) Să fie o simplă alianţă anti-PSD, să blocheze ajungerea la toate pârghiile puterii a PSD, a lui Victor Ponta", a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Acesta a mai spus că ar fi "ideal" să existe un singur partid de dreapta.

Întrebat dacă rămâne valabilă dorinţa de a fi prim-ministru, preşedintele a precizat să se poate discuta, dar "ideea nu este populară".

Preşedintele a avertizat formaţiunile de dreapta că au "şanse minime" să câştige prezidenţialele, "dacă nu vor avea un candidat unic până la 1 iulie".

"Am văzut că foarte mulţi încearcă să împingă la mine responsabilitatea de a-i pune pe toţi la masă să discutăm. Dacă vor vrea să aibă o discuţie cu mine, eu fac cu ei, cu dragă plăcere, dar eu nu am cum să-i fac să ajungă la un numitor comun, dacă ei nu sunt nici patrioţi, nici responsabili şi dacă sunt măcinaţi de ambiţie", a spus Băsescu.

În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, preşedintele consideră că acesta "zboară" din funcţia de premier, dacă PSD nu câştigă alegerile prezidenţiale.

"Dcă PSD pierde funcţia prezidenţială, unde miza e să pună sub control numirile la DNA, DIICOT, Parchetul general şi ÎCCJ dar şi SRI care le produce mari daune (...) cred că Ponta zboară. Ponta e în situaţia în care ori câştigă prezidenţialele ori pierde tot. El, dacă îşi face iluzii că-l ţine PSD prim-ministru în condiţiile în care nu le dă satisfacţia punerii sub control a DNA, SRI, DIICOT şi Înaltei Curţi, se înşeală", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, într-o intervenţie la un talk-show tv, că este "o chestiune de raţionalitate politică" din partea celor "care nu sunt azi cu PSD" ca să facă ce se poate "pentru ca PSD-ul să nu pună mâna şi pe Preşedinţia României".

"Indiferent câte lucruri îi despart pe cei care nu sunt astăzi cu PSD, este o chestiune de raţionalitate politică şi de instinct de conservare democratică să facem ce putem pentru ca PSD-ul să nu pună mâna şi pe Preşedinţia României", a spus Antonescu, vineri seara, la un talk-show de la B1 TV.

Antonescu a susţinut că "a discuta, cine, dacă şi de ce este de dreapta este o discuţie mai complicată decât aceea cine este împotriva PSD".

"Cred că toate partidele care sunt în acest moment în opoziţie pot să fie parteneri de discuţie. Dilema acestor alegeri prezidenţiale este dacă ele vor fi pro sau contra Băsescu, aşa cum crede Ponta şi cum vrea să-i facă pe români să creadă, sau dacă vor fi pro sau contra «toată puterea la PSD», aşa cum mi se pare mie că este real. De aceea discutăm cine este contra PSD, nu cine este sau nu de dreapta", a comentat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici