Băsescu: Tot mai des ni se pune eticheta "această ţară nu poate fi reformată"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că BVB şi sistemul bancar din România evoluează într-un stat neperformant, iar zi de zi României i se pune eticheta "această ţară nu poate fi reformată", el apreciind că reforma statului e complicată pentru că toţi s-au obişnuit să mintă continuu.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Tot mai des ni se pune eticheta "această ţară nu poate fi reformată"

Băsescu: Tot mai des ni se pune eticheta "această ţară nu poate fi reformată" (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"O bursă, fie ea şi Bursa de Valori Bucureşti, un sistem bancar, fie el şi sistemul bancar din România, nu pot fi performante fără un stat performant. Când ele evoluează într-un mediu neprietenos (...), ele nu au cum să strălucească, nu au cum să fie piloni de performanţă financiară şi economică", a afirmat Traian Băsescu, la ceremonia de marcare a 15 de activitate a Bursei de Valori Bucureşti, organizată la BNR.

"După intrarea în UE am putut vedea şi simţi ce înseamnă statul nereformat, statul neperformant. Dacă pentru construcţia iniţială, oamenii politici nu sunt atât de vinovaţi, pentru că nu au ştiut, acum, când ştiu dinferenţa dintre statul performant şi statul neperformant, devin vinovaţi", a subliniat şeful statului.

El a susţinut că trebuie făcute "lucruri simple de îneţeles, dar dificile în asumare şi implementare".

"Nu putem avea speranţa evoluţiei favorabile pentru fiecare român, dacă nu încercăm să devenim performanţi. (...) În lipsa reformării statului, nu facem decât să-i condamnăm pe români", a adăugat preşedintele.

Traian Băsescu a spus şi că astăzi este "vinovat" cel care spune "aceste adevăruri", "cel care cere reforma". El a precizat că, dacă omul politic nu trece pragul laşităţii de a înfrunta realitatea, România va fi condamnată.

Preşedintele a avertizat că zi de zi României i se pune eticheta "această ţară nu poate fi reformată", etichetă care "se aude tot mai des".

"Standardul pe care ni-l autocreăm acum nu va fi atractiv decât pentru speculatori", a atras atenţia Băsescu.

Traian Băsescu a deschis, la ora 10.00, şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici