Video Băsescu, votat preşedinte al PMP în unanimitate

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost ales în unanimitate, duminică, lider al Partidului Mişcarea Populară, după ce un rezultat similar s-a înregistrat la congresul Mişcării Populare din octombrie 2015.

UPDATE 14:00 Băsescu, votat preşedinte al PMP în unanimitate

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost ales în unanimitate, duminică, lider al Partidului Mişcarea Populară, după ce un rezultat similar s-a înregistrat la congresul Mişcării Populare din octombrie 2015.

În favoarea fostului şef de stat au votat 480 de delegaţi.

"În mod egal îmi voi asuma responsabilitatea şi dacă rezultatele vor fi foarte bune sau mai puţin bune. (...) Am convingerea că îmi voi asuma rezultatele foarte bune ale PMP în alegerile locale care vor fi postamentul ca în toamnă să fim un partid care va guverna România", a declarat Traian Băsescu, după anunţul alegerii sale în funcţia de preşedinte al PMP.

CEX PMP a validat cu unanimitate de voturi alegerea lui Eugen Tomac în funcţia de preşedinte executiv, a lui Siegrfried Mureşan şi Cristian Diaconescu ca  prim-vicepreşedinţi ai formaţiunii şi a lui Dorel Onaca în funcţia de secretar general al PMP.

PMP a mai validat componenţa Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate a partidului.

UPDATE 12:00 Traian Băsescu: Vom reproduce conducerea MP la PMP. Va fi un Congres scurt

Traian Băsescu a declarat, duminică, la Colegiul Naţional al PMP, că în urma deciziei justiţiei, partidul va trebui să îşi realeagă conducerea şi să modifice programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova.

''La Curtea de Apel Bucureşti fost respinsă înregistrarea MP, ceea ce înseamnă că şi programul şi conducerea şi statutul noii formaţiuni au fost respinse. Ca atare, (...) vârful partidului a demisionat şi a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reaşezăm conducerea PMP, pentru că dacă organizaţiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată'', a declarat Traian Băsescu în deschiderea Colegiului Naţional PMP, care precedă CEX formaţiunii.

Traian Băsescu a afirmat că în cadrul CEX PMP va ''reproduce conducerea MP la PMP''.

PMP va trebui să îşi modifice şi programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova, prevăzut în programul MP.

Traian Băsescu a afirmat că delagaţii cu drept de vot vor avea la dispoziţie buletinul de vot pentru a valida conducerea şi ''pixul cu care pot tăia pe oricine nu doresc în conducerea PMP''.

''Va fi un congres scurt, concentrat pentru că avem treabă în campanie, iar alţii chiar sunt în plină sărbăoare. Documentele pe care le aprobăm astăzi vor fi înaintate Tribunalului pentru că asta ne cere legea'', a mai anunţat Băsescu.

Liderul PMP a afirmat că nu crede că ''se pune problema invalidării programului pentru că nu au fost obiecţiuni pe programul politic şi pe persoanele din conducere, ci doar pe inima care semăna cu mărul''.

Traian Băsescu a reiterat că MP este singurul partid care a fost respins la înregistrare în urma recursului făcut de procurori.

''Suntem singurul partid care a fost respins la înregistrarea în urma recursului făcut de procurori. Nu am avut nicio altă intervenţie în procesul de înregistrare după ce Tribunalul a validat înregistrarea partidului'', a mai spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu le-a urat sărbători fericite celor care, astăzi, sărbătoresc Paştele, dorindu-le vaţă lungă.

Liderul PMP s-a lăsat aşteptat un sfert de oră, motivând că de vină este ''ora nouă''.

08:00 PMP îşi alege din nou conducerea, după ce Curtea de Apel a respins înfiinţarea Mişcării Populare

În cadrul Congresului Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară, care va avea loc loc duminică, la ora 12:00, la Palatul Parlamentului, formaţiunea îşi va alege conducerea, precum şi membrii Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate.

CEX PMP va fi precedat de Colegiului Naţional al Partidului Mişcarea Populară, care va avea loc la ora 11:00, for care va transmite CEX propunerile de candidaturi pentru ocuparea funcţiilor rămase vacante în urma în urma constituirii Grupului de iniţiativă pentru formarea Mişcării Populare.

Din grupul de iniţiativă pentru formarea Mişcării Populare au făcut parte Traian Băsescu, Eugen Tomac, Dorel Onaca şi Cristian Diaconescu.

Candidaturile celor patru sunt aşteptate la CEX de duminică, urmând ca actualii lideri ai formaţiunii să îşi păstreze funcţiile şi în vechea structură pe care o vor reactiva, PMP.

În cadrul PMP, Siegfried Mureşan deţine funcţia de preşedinte interimar, responsabil cu organizarea alegerilor.

Congresul Mişcării Populare a votat pe 24 octombrie în unanimitate moţiunea «România mea», condusă de Traian Băsescu, care a devenit astfel preşedinte al partidului. Deputatul Eugen Tomac a fost ales preşedintele executiv al MP, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu şi europarlamentarul Siegfrid Mureşan prim-vicepreşedinţi, iar Dorel Onaca secretar general.

Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului, formaţiunea sa se va numi în continuare "Partidul Mişcarea Populară" şi nu "Mişcarea Populară", au decis, vinerea trecută, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 23 comentarii
Taguri:
MISCAREA POPULARA ,
PMP ,
COMENTARII
  • Doamne, vin-o doamneeee 13 apr 2016

    Culmea ironiei. Sa candidezi singur si sa iesi, pe locul doi.Lui Dragnea cum io fi iesit? Da chiar nu va uitati cu , tonti, in oglinda penibililor?

  • dorel ocaca 28 mar 2016

    la al pmp-uli congres bashinescu reales.Trebuia aleasa o conducere bicefala

  • PMP@20:59 27 mar 2016

    AI FANTEZII ÎN SOMN CU UDREA,D-AIA TE IEI DE EA.ÎI DOREŞTI SĂ AJUNGĂ LA CANAL DAR O SĂ VEZI CĂ EA VA DEMONSTRA CĂ E CEA MAI PUTERNICĂ FEMEIE.ÎI VA ARĂTA LUI KOBEŞII CINE E MAI TARE.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent desăvârşit!”