Băsescu: Zgonea cred că ar trebui să demisioneze, a pus România într-o situaţie îngrozitoare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că el crede că Valeriu Zgonea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma modificărilor la Codul penal adoptate marţi în acest for legislativ, apreciind că "acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare".

1390 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Zgonea cred că ar trebui să demisioneze, a pus România într-o situaţie îngrozitoare

Traian Basescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele a menţionat, într-o emisiune a postului B1 Tv, că va aplica toate procedurile constituţionale pentru a împiedica aceste modificări.

Potrivit lui Traian Băsescu, ceea ce s-a întâmplat în Parlament marţi reprezintă "o pierdere a direcţiei politice".

"Dincolo de acţiunea parlamentarului de rând, aici au fost trei mari responsabili: Victor Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI şi DNA ca instituţii care pot să-i prindă cu ilegalităţi, incompatibilităţi şi fraude, Crin Antonescu, care a avut şi el acelaşi tip de presiune şi un om care s-a comportat - să mă scuzaţi că folosesc această expresie, s-a comportat ca unul care face ... vrei să schimbi bani şi îţi dă un dolar deasupra, unul dedesubt şi la mijloc e hârtie de ziar, şmenari se cheamă aceştia - iar acesta este preşedintele Zgonea. Ştiţi câte legi s-au votat aseară legat de Codul penal? Două s-au votat, (...) s-a votat o lege separată pentru mutilarea articolului 253 din Codul penal şi altă lege care afectează vreo 12 articole din Codul penal vechi şi nou. În momentul de faţă nu se ştie că Zgonea a manipulat votarea a două legi cu o viteză extraordinară, legi care nu erau nici pe ordinea de zi, au fost introduse în timpul şedinţei şi două legi care nu aveau avizul CSM, deşi vizau instituţii parte a sistemului de justiţie. (...) Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze, (...) acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare", a susţinut Băsescu.

Preşedintele Băsescu a mai declarat în aceeaşi emisiune televizată că ştie care este temperatura şi la ambasadele din Bucureşti şi la cancelariile din UE, după ziua de marţi, că "trucul" lui Victor Ponta, cu "plecatul" din ţară, nu este crezut de nimeni, în timp ce poziţia de avocat al lui Antonescu este "catrastofală".

"Ştiţi cum sunt oamenii aceştia... când ţi se pare că a înţeles puţin drumul european, dă cu bâta în baltă. Asta face Antonescu zilele astea. Cum să mai mai optezi pentru unul ca el, după ce iese şi încearcă să ne prostească că aşa e bine, cum au votat ei în Parlament. S-a decredibilizat, orice brumă a mai adăugat la credibilitate pentru partenerii externi, în ultimele luni, ieri şi astăzi le-a făcut pulbere", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a spus că ştie "exact care este temperatura şi la ambasadele din Bucureşti şi la cancelariile din UE".

"Credeţi-mă că, în acest moment, trucul lui Ponta, cu plecatul, nu îl crede nimeni, nu crede nimeni că nu a ştiut de modificarea Codului Penal, iar postura de avocat al acestei mişcări pe care şi-a asumat-o Antonescu este, de asemeni, catastrofală", a susţinut Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că "joaca lui Crin Antonescu a fost la legea amnistiei". "Eu ştiu semnalele din lumea politică, de fapt se înţelesese cu Ponta să treacă şi acea lege a amnistiei, dar în ultima clipă a virat-o, pentru că sprijinul pe care Voiculescu îl dă în alianţă este debalansat. În ultimele luni îl sprijină numai pe Victor Ponta, iar pe el nu. Şi Antonescu a vrut să îi arate că fără voturile PNL Voiculescu nu scapă de puşcărie", a comentat şeful statului. El a mai susţinut că e "luptă pentru influenţă în trustul lui Voiculescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici