BBC scrie despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Ponta: Mai mulţi politicieni europeni, inclusiv unul român, au demisionat în urma unor scandaluri de plagiat

BBC relatează pe larg despre acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta, notând că mai mulţi politicieni europeni, inclusiv fostul ministru român al Educaţiei, au demisionat după acuzaţii similare.

1269 afișări
Imaginea articolului BBC scrie despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Ponta: Mai mulţi politicieni europeni, inclusiv unul român, au demisionat în urma unor scandaluri de plagiat

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mai mulţi politicieni europeni, inclusiv un ministru român al Educaţiei, au demisionat în ultimele luni din cauza unor acuzaţii de plagiat. Preşedintele Ungariei şi ministrul german al Apărării, un politician care era considerat un posibil succesor al Angelei Merkel, au fost nevoiţi să demisioneze în urma unor scandaluri de plagiat", reaminteşte BBC News online.

Agenţiile de presă internaţionale, inclusiv Reuters şi France-Presse, precum şi ziare precum The Guardian şi Irish Independent au relatat pe larg despre acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta.

Victor Ponta este acuzat de plagiat în revista Nature, sub semnătura lui Quirin Schiermeie, şi în publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un articol semnat de Karl-Petter Schwartz, care susţin că au "accesat" documente prezentate de o "sursă anonimă" indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

În replică, premierul Victor Ponta a lăsat să se înţeleagă că preşedintele Traian Băsescu se află în spatele articolelor din presa internaţională în care este acuzat de plagiat. "Tot o să merg la Consiliul European ca să înţeleagă şi preşedintele Băsescu. Acum s-a supărat pe mine şi mi-a studiat teza de doctorat. Nu-i nimic, mergem mai departe", a declarat premierul pe aeroportul Henri Coandă, după ce s-a întors din Austria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici