Berca le-a cerut prefecţilor să anunţe până joi dacă vor să candideze la alegerile locale

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, le-a cerut, luni, prefecţilor să anunţe până joi dacă vor să candideze la alegerile locale şi a discutat cu aceştia despre organizarea alegerilor.

296 afișări
Imaginea articolului Berca le-a cerut prefecţilor să anunţe până joi dacă vor să candideze la alegerile locale

Gabriel Berca (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Ministrul Gabriel Berca a discutat, luni, în videoconferinţa cu prefecţii, aspecte legate de organizarea alegerilor locale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

"Ministrul Gabriel Berca a menţionat că, dacă există prefecţi care doresc să candideze la alegerile locale, aceştia trebuie să precizeze acest lucru până joi, 29 martie a.c.", a precizat sursa citată.

De asemenea, în videoconferinţă au fost discutate şi măsurile dispuse la nivelul instituţiei pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe durata sărbătorilor de Paşte.

Secretarul de stat Petre Tobă, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, a anunţat că a fost aprobat, de către conducerea MAI, "Planul general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică premergător şi pe timpul Sărbătorilor Pascale".

Petre Tobă le-a cerut prefecţilor ca, în baza acestui document, să stabilească măsuri concrete, în funcţie de specificul local, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în perioada sărbătorilor de Paşte, catolice şi ortodoxe.

La videoconferinţă a participat şi secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră.

Guvernul a decis ca alegerile locale să fie organizate la 10 iunie 2012.

Potrivit programului calendaristic, până la 31 martie vor fi desemnaţi judecătorii din Biroul Electoral Central. Partidele şi alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale vor comunica BEC, până în 10 aprilie, semnele electorale, urmând ca acestea să fie aduse la cunoştinţa publicului, iar până la 1 mai vor fi adresate solicitările pentru alocarea timpilor de antenă.

Până la 1 mai 2012 vor fi depuse candidaturile, iar campania electorală va începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor, respectiv în 11 mai, şi se va încheia în data de 9 iunie, ora 7.00.

Procesul de votare din 10 iunie va începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.

Guvernul a decis constituirea unor comisii tehnice la nivel central şi judeţean, respectiv la nivelul municipiului Bucureşti, pentru coordonarea organizării alegerilor locale, din care vor face parte reprezentanţi ai instituţiilor publice implicate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor. Comisia tehnică centrală va fi condusă de ministrul Administraţiei şi Internelor, iar comisiile tehnice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor fi coordonate de prefecţi.

La şedinţele comisiei tehnice centrale pot participa, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare, ai Clubului Român de Presă, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici