Berca: Unii primari organizează manifestări ce nu sunt în cadrul legal şi fac presiuni

Ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat luni că sunt primari care organizează tot felul de manifestări ce nu sunt în cadrul legal şi care fac presiuni asupra instituţiilor statului, Gabriel Berca cerând prefecţilor şi poliţiştilor să aplice legea indiferent despre cine este vorba.

127 afișări
Imaginea articolului Berca: Unii primari organizează manifestări ce nu sunt în cadrul legal şi fac presiuni

Gabriel Berca (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Avem primari care organizează tot felul de manifestări care nu sunt în cadrul legal, care fac presiuni asupra instituţiilor statului. Monitorizaţi această situaţie şi aplicaţi legea indiferent despre cine discutăm", le-a cerut ministrul Gabriel Berca, în videconferinţă, şefilor structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Gabriel Berca a subliniat că vrea alegeri organizate impecabil şi a cerut prefecţilor, poliţiştilor şi jandarmilor să trateze cu maximă responsabilitate momentul alegerilor locale, astfel încât să nu existe nici cea mai mică suspiciune.

"Vreau alegeri organizate impecabil. Doresc ca deasupra acestor alegeri să nu existe nici cea mai mică suspiciune. De aceea vă cer tuturor structurilor cu atribuţii în buna gestionare a procesului electoral - şi aici mă refer la prefecţi, poliţişti şi jandarmi - să trataţi cu maximă responsabilitate momentul alegerilor", a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Berca le-a cerut "toleranţă zero" în raport cu orice manifestare care ar putea să pună în discuţie corectitudinea alegerilor locale din 10 iunie.

"Împreună putem contribui la o revigorare a încrederii populaţiei în corectitudinea actului de votare", a mai spus Berca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici