Berceanu: Blaga ar creşte partidul cu şapte procente la 48 ore după ce ar fi ales în fruntea PDL

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că îl va susţine la preşedinţia partidului pe Vasile Blaga, care, în opinia sa, ar reprezenta "cea mai bună variantă", întrucât "la 48 de ore după alegeri" partidul ar creşte cu şapte procente.

18 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Blaga ar creşte partidul cu şapte procente la 48 ore după ce ar fi ales în fruntea PDL

Berceanu (Foto): Blaga ar creşte partidul cu şapte procente la 48 ore după ce ar fi ales în fruntea PDL (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu îl văd în fruntea partidului pe Vasile Blaga, ceea ce deranjează foarte tare pe cei care vor pe altul sau pe cei care nu îl vor pe Vasile Blaga. El este potrivit, pentru că la ora actuală este un om care ştie foarte bine ce înseamnă o întreagă, imensă maşinărie de partid care să funcţioneze şi e bine cotat şi ca imagine şi ca fel de om. Dacă aş avea o variantă mai bună, nu mi-ar fi niciun fel de jenă de Vasile sau de oricine altcineva să spun «Vasile, este mai bun ăsta decât tine!»", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul PDL Dolj, Radu Berceanu.

Berceanu a susţinut că desemnarea lui Vasile Blaga în fruntea PDL ar ajuta la creşterea partidului cu şapte procente în "următoarele 48 ore" de la alegerile interne.

"Ceea ce cred cu tărie este că, în 48 de ore după alegerile din 14 mai, partidul poate să aibă şapte procente în plus sau şapte procente în minus faţă de cât avea pe data de 14 mai. Deci, pe 16 mai, în urma a ceea ce o să se întâmple la acest congres, o să avem şapte procente în plus sau şapte procente în minus. Dacă Blaga va fi ales preşedinte al PDL, vom avea după 48 de ore cu şapte procente în plus, pentru că cred că este un candidat care ar putea să ducă lucrurile bine şi să mobilizeze partidul şi să-i dea o direcţie şi o încredere, chiar dacă nu place cuiva ceea ce spun eu acum", a mai spus Berceanu.

Întrebat dacă în opinia sa Vasile Blaga ar fi agreat de către preşedintele Traian Băsescu, Berceanu a răspuns: "Nu văd de ce nu l-ar agrea. Nu ştiu unde vede presa săgeţile aruncate înspre Vasile Blaga. Şi unele dintre aceste săgeţi mai sunt şi uşor interpretate, dacă nu chiar mai mult".

Întrebat dacă Elena Udrea ar putea să fie aleasă preşedinte al PDL, Berceanu a spus: "La nivelul acesta, în niciun caz, dar nici ea nu mi s-a părut că are tendinţe de genul acesta".

Berceanu a mai spus că nu are "o părere rea" despre Sorin Frunzăverde, însă nu ştie "cum o să fie cu naveta de la Caraş Severin la Bucureşti".

Fostul ministru al Transporturilor consideră că după alegerile interne din mai, indiferent de rezultat, formaţiunea democrat-liberală nu se va scinda. "Eu nu cred că trebuie să existe ideea «domn'e, dacă nu iese aşa cum vreau eu, eu plec în altă parte». Eu în ăştia nu am încredere, fie că sunt sau au fost în PDL sau în alte partide. Deci, faptul că anumite persoane pleacă după o chestiune de-asta, ăsta este un lucru perfid, pentru că ăia şi dacă ar fi rămas oricum nu te-ai fi putut baza pe ei", a mai spus Radu Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici