Berceanu: Nu poţi să spui că aproape ai câştigat, riscăm să luăm zero parlamentari

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, miercuri, că este în total dezacord cu liderii PDL care susţin că "aproape au câştigat" alegerile locale şi că "nu s-a întâmplat nimic", întrucât partidul riscă să obţină zero parlamentari la alegerile din toamnă.

162 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Nu poţi să spui că aproape ai câştigat, riscăm să luăm zero parlamentari

Radu Berceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Atunci când ai pierdut, primul lucru e să faci o analiză, că altfel nu ştii de ce ai pierdut şi poate mergi în continuare cu aceeaşi greşeală şi, după ce faci o analiză, să iei măsurile respective. Nu poţi să mergi aşa, cu capul ascuns, şi să spui «dom’le, nu s-a întâmplat nimic, de fapt aproape că am câştigat». Nu am câştigat şi eu cred că realismul e cea mai bună idee", a afirmat Berceanu.

Senatorul a spus că principala problemă a PDL este că legea pe care ar urma să se organizeze alegerile parlamentare din această toamnă face referire la un singur tur de scutin, în urma căruia câştigă cel aflat pe primul loc.

"Asta înseamnă că PDL poate să aibă 25% din voturile românilor la toamnă şi să aibă zero parlamentari, zero. Pentru că peste tot e unul care are 26% de la USL, iar USL să aibă 50% sau ştiu eu ce procent şi să aibă 100% din parlamentari. Adică ne îndreptăm spre Vietnamul sau Coreea de Nord…", a mai explicat Berceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici