Biden îl bate pe Trump în 46/102 sondaje realizate de la începerea mandatului său prezidenţial până în prezent

Următoarele alegeri prezidenţiale se vor desfăşura pe 5 noiembrie 2024 şi perspectivele pentru Biden nu sunt prea bune. Rivalul său republican, Donald Trump, deşi este anchetat pentru că a furat documente clasificate de la Casa Albă după terminarea mandatului prezidenţial, câştigă alegerile prezidenţiale din 2024 în majoritatea sondajelor (56/100). Biden iese învingător în doar 46/102 sondaje.

4616 afișări
Imaginea articolului Biden îl bate pe Trump în 46/102 sondaje realizate de la începerea mandatului său prezidenţial până în prezent

US Public Domain

Biden vs Trump vs Cheney 

De când senatorul democrat Joe Biden a devenit preşedinte din ianuarie 2021, au fost realizate 102 de sondaje în care confruntarea prezidenţială din 2024 este între el şi Donald Trump. 

Din toate sondajele, Biden îl învinge pe Trump în doar 46 din cele 102. 

Cel mai recent sondaj efectuat de Yahoo News şi YouGov,  arată că o candidatură din partea reprezentantului republican Liz Cheney la scrutinul prezidenţial din 2024 i-ar dăuna mai mult lui Biden decât lui Trump.

Chiar dacă nu primeşte nominalizarea Partidului Republican, Liz Cheney ar intenţiona să participe la scrutin din postura de candidat independent.

Sondajul, efectuat cu 1.563 de adulţi din SUA, a fost realizat între 18 şi 22 august , imediat după ce Cheney a pierdut, marţea trecută, alegerile primare din Wyoming House în faţa unui rival susţinut de Trump cu aproape 40%. 

Sondajul a constatat că dacă alegerile din 2024 ar avea loc astăzi, Biden ar conduce cu 46% în faţa lui Trump care ar obţine 42%. 

Dar într-o cursă în trei cu Cheney drept candidat independent, Trump ar trece brusc la un avans de 8% faţă de Biden.

În acest scenariu, Cheney este în urmă cu doar 11%.

Problema pentru Biden este că aproape toate voturile lui Cheney vin pe cheltuiala lui, căci alegătorii indecişi, neoconservatorii şi chiar  democraţii moderaţi ar vota-o, şi sunt suficiente voturi, în teorie, pentru a-l pune pe Trump pe primul loc, care ar putea fi votat de ultraconservatori. 

Într-un alt sondaj efectuat de Redfield and Wilton Strategies, publicat pe 17 august, Trump câştigă cu 42% în timp ce Biden obţine 39%.

 

Dacă ar candida guvernatorul Floridei în locul lui Trump? 

Majoritatea sondajelor de opinie, efectuate între 12 aprilie 2021 şi 1 august 2022, arată că guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, ar putea pierde.

În ultimul sondaj realizat de Yahoo News, DeSantis obţine 42% în faţa lui Biden care ar obţine 45%. 

Nici în faţa Kamalei nu ar avea şanse. 

 

Dacă ar candida Kamala Harris în locul lui Biden? 

Kamala Harris, vicepreşedintele Statelor Unite, are şansa istorică de a fi aleasă ca primul preşedinte american de sex feminin numai dacă ar candida împotriva guvernatorului Floridei, ea obţinând 41% conform ultimului sondaj.

Însă după sondajele realizate între 12 mai 2021 şi 17 august 2022, Kamala nu are şanse să-l învingă pe Trump.

Ea este dată câştigătoare doar în 4/42 din totalul sondajelor realizate până acum. 

Pentru democraţi, care conduc Statele Unite în cea mai dificilă perioadă din istoria ţării de la Marea Depresiune încoace, nici sondajele pentru alegerile legislative, ce se vor desfăşura în noiembrie 2022, nu sunt pozitive

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici