BIO: Adriean Videanu - om de afaceri, primar, vicepremier, cu şansa unui nou mandat la Economie

Adriean Videanu, nominalizat de PDL pentru postul de ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri, deţine şi în prezent portofoliul Economiei, fiind şi ministru interimar al Sănătăţii.

87 afișări
Imaginea articolului BIO: Adriean Videanu - om de afaceri, primar, vicepremier, cu şansa unui nou mandat la Economie

BIO: Adriean Videanu - om de afaceri, primar, vicepremier, cu şansa unui nou mandat la Economie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a fost parlamentar, om de afaceri, vicepremier, primar al Capitalei.

Adriean Videanu s-a născut la 1 iunie 1962, în comuna Crevenicu din judeţul Teleorman. El este căsătorit cu Mioriţa şi are doi copii, Andrei-Valentin şi Diana-Alexandra.

Videanu a absolvit, în 1987, Facultatea de Transporturi din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Videanu a fost şef de secţie la SUT Ploieşti - Secţia Videle între 1987 şi 1990, iar între 1990 şi 2003 a fost deputat de Teleorman. În legislatura 2000 -2004, a renunţat la mandat în favoarea afacerilor.

În perioada decembrie 2004 - martie 2005, a fost vicepremier în Guvernul Tăriceanu.

În primăvara anului 2005, Videanu a candidat şi a câştigat Primăria Capitalei, urmându-i lui Traian Băsescu.

Din 2008, de la instalarea primului Guvern Boc, Videanu este ministru al Economiei.

El a fost, între 2003 şi 2004, preşedinte al CA Titan Mar A.

Între 1990 şi 1992 Videanu a fost membru FSN, între 1992 şi 1996 a fost preşedinte al Organizaţiei de tineret a PD şi membru al Biroului Executiv al democraţilor, între 1997 şi 2001 a fost secretar al Biroului Executiv al PD, iar din 2001 până 2004 a fost vicepreşedinte PD. În prezent este prim-vicepreşedinte al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici