BIO: Liviu Dragnea, de la Prefectură şi Consiliul Judeţean Teleorman la MAI

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea, nominalizat pe PSD pentru postul de ministru al Administraţiei şi Internelor, a avut, de-a lungul timpului, mai multe funcţii la nivel local, precum cea de prefect al judeţului Teleorman, în prezent fiind preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

769 afișări
Imaginea articolului BIO: Liviu Dragnea, de la Prefectură şi Consiliul Judeţean Teleorman la MAI

BIO: Liviu Dragnea, de la Prefectură şi Consiliul Judeţean Teleorman la MAI (Imagine: Mediafax Foto)

Liviu Dragnea s-a născut pe 28 octombrie 1962, în comuna Gratia, jud. Teleorman. A absolvit Liceul Matematică-Fizică "Unirea" din Turnu Măgurele, (1977-1981) şi Institutul Politehnic Bucureşti – Facultatea de Transporturi, în 1987.

Acesta a mai urmat studiile Universităţii Ecologice din Bucureşti – Facultatea de management şi administraţie publică, în 2003, Universitatea Naţională de Apărare – Colegiul de Apărare, în 2004, Şcoala Superioară de administraţie publică a Ministerului de Interne din Italia, în 1997 şi un Curs postuniversitar "Managementul administraţiei publice locale" – ASE Bucureşti, în 2001.

În perioada 1996-2000, Dragnea a deţinut funcţia de prefect al Judeţului Teleorman. În anul 2004, social-democratul a fost numit preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, post pe care l-a obţinut din nou după alegerile din 2008.

Dragnea este şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Alte asociaţii din care face parte sunt: Asociaţia Euro Teleorman Alexandria şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale din Europa, Strasbourg, Franţa.

În PSD, Liviu Dragnea deţine funcţia de membru în Biroul Permanent Naţional al PSD şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman.

În data de 18 decembrie 2008, Dragnea a fost ales în funcţia de coordonator al grupului de miniştri social-democraţi din Guvernul Boc, în şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PSD, rolul acestuia fiind acela de a păstra legătura de la nivelul conducerii partidului, cu echipa de miniştri ai PSD.

Citeşte şi:

Dragnea, desemnat de PSD ministru al Internelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici