Blaga: Dacă în 2001-2004 PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că întotdeauna a spus că partidul trebuie condus ca în perioada 2001-2004, iar dacă atunci PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa îl va conduce şi el.

61 afișări
Imaginea articolului Blaga: Dacă în 2001-2004 PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu

Blaga: Dacă în 2001-2004 PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu am spus în permanenţă (...) că partidul trebuie condus ca în perioada 2001-2004. Dacă atunci a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu", a declarat Blaga, întrebat despre atacul şefului statului la adresa sa, care a spus că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Vasile Blaga a mai declarat că el niciodată nu a afirmat că l-ar fi făcut pe Traian Băsescu primar sau preşedinte al ţării, dar că activitatea sa în echipa de campanie poate fi evaluată.

Secretarul general al PDL a spus că niciodată nu a afirmat în 18 ani că l-ar fi făcut pe Traian Băsescu primar de două ori sau preşedinte.

El a arătat că nu este nicio noutate în faptul că preşedintele Băsescu declară că îl susţine pe Emil Boc şi a precizat că niciodată în public nu a făcut vreo trimitere la faptul că el ar fi susţinut de şeful statului.

"Nu doresc se le comentez (afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu - n.r.), nu este pentru prima dată când domnul preşedinte declară că îl susţine pe domnul Boc, nu am comentarii în acest sens de făcut, nu este nicio noutate, doar că niciodată în public nu am făcut vreo trimitere la faptul că aş fi susţinut de domnia sa", a afirmat Vasile Blaga.

Întrebat în legătură cu numărul mai mare de delegaţi la Convenţia Naţională, Vasile Blaga a spus că el a arătat în permanenţă că un număr mai mare de delegaţi îl legitimează pe cel care va fi ales şi va da posibilitatea "principalilor militanţi ai partidului" să participe la congres.

"Am văzut astăzi aprecieri în legătură cu un număr mai mare de delegaţi în articole dumneavoastră. Eu am zis în permanenţă că un număr mai mare de delegaţi în primul rând şi legitimează pe cel care va fi ales, dar pe de altă parte va da posibilitatea principalilor militanţi ai partidului să participe. Să nu uitaţi că avem 1.068 de primari plus vicepreşedinţi de consilii judeţene, sunt 2.000 de oameni care intră în prima linie", a explicat Blaga.

În perioada 2001-2004, partidul a fost condus de Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur, duminică, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spunând că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a-l suţine pe Emil Boc la şefia PDL, Traian Băsescu a spus: "Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care îl am din 2004, Emil Boc".

Preşedintele şi-a exprimat apoi nemulţumirea că Vasile Blaga a făcut publică o întâlnire pe care a avut-o cu el şi cu Emil Boc, legat de creşterea de la 1.400 la 4.800 a numărului de delegaţi la congresul PDL. "Din păcate, unul din candidaţi, Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiile cu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare de susţinere", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu l-a acuzat apoi pe Blaga că "şi-a însuşit un atac provenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu" atunci când a declarat că vrea să-i fie şefului statului "un partener vertical, nu slugă". "PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte", a adăugat Traian Băsescu.

În momentul în care un jurnalist i-a spus şefului statului că Vasile Blaga este cel care i-a condus campaniile electorale, Băsescu a răspuns că lui nu i-a condus nimeni niciodată campaniile electorale. "Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poate câştiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine să câştig n-au câştigat alegerile nici când au candidat ei. Hai s-o lăsăm pe asta cu miturile create pe bani, da?", a conchis Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici