Blaga, despre subcomisia privind CEC Bank: Încă o acţiune politicianistă a USL. PDL nu participă

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că înfiinţarea unei subcomisii care să verifice activitatea de la CEC Bank este "încă o acţiune politicianistă a USL" şi a precizat că PDL nu va participa la aceasta.

195 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre subcomisia privind CEC Bank: Încă o acţiune politicianistă a USL. PDL nu participă

Blaga, despre subcomisia privind CEC Bank: Încă o acţiune politicianistă a USL. PDL nu participă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"După câte ştiu eu, în România, de activitatea bancară se ocupă Banca Naţională, astfel încât e clar, e încă o acţiune politicianistă a USL. Noi am spus că nu vom participa la niciun fel de comisie pe care dânşii vor să o înfiinţeze de modul de retrocedare a pământurilor în Ardeal, să o facă în toată ţara şi atunci mergem sau pe alte comisii în care doreau să implice justiţia la un moment dat în anumite dispute politice. Deci sunt acte politicianiste, (ei - n.r.) doresc să plătească poliţe, nimic în plus, era de aşteptat această poziţie a lor", a precizat Blaga, răspunzând la o întrebare pe această temă.

El a spus că niciun democrat-liberal nu va participa în subcomisia parlamentară care ar urma să verifice activitatea de la CEC.

Plenul Senatului a aprobat, luni, iniţierea unei anchete parlamentare privind activitatea CEC Bank S.A de către Comisia pentru buget-finanţe.

Propunerea transmisă plenului de Biroul Permanent a întrunit 102 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi cinci abţineri.

Hotărârea privind încuviinţarea desfăşurării unei anchete parlamentare de către această comisie permanentă, adoptată în baza articolului 67 din Constituţie şi ale articolului 76 din Regulamentul Senatului, prevede că scopul şi obiectivele anchetei sunt "clarificarea aspectelor privind conformitatea activităţii CEC Bank S.A cu regulile din Statutul şi regulamentele proprii, precum şi în raport cu reglementările de supraveghere şi prudenţialitate".

Potrivit hotărârii, concluziile comisiei vor fi cuprinse într-un raport ce va fi prezentat Biroului Permanent până la data de 18 decembrie.

Preşedintele Comisiei buget, finanţe din Senat, Cosmin Nicula (PSD), a declarat, luni, că CEC va trebui să dea "câteva explicaţii" în faţa subcomisiei de anchetă privind "ultimele evenimente" relatate de presă, însă a precizat că în şedinţa conducerii Senatului nu s-a discutat despre Ioana Băsescu.

"Azi am propus în Biroul Permanent înfiinţarea unei subcomisii în cadrul Comisiei pentru buget-finanţe privind anchetarea activităţii CEC. CEC fiind o bancă a statului român, cred că este cazul să vină să dea câteva explicaţii cu privire la ultimele evenimente pe care le-am văzut în presă", a declarat Nicula după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Întrebat dacă ancheta vizează creditul acordat de CEC Bank fiicei preşedintelui pentru achiziţionarea unui teren, el a răspuns: "Nu am discutat despre fiica preşedintelui României în cadrul Biroului Permanent. Cred că este o bancă a statului şi fiecare cetăţean din România merită să acceseze un credit atât de performant acordat de către CEC".

Chestionat dacă va fi discutat şi modul în care s-a acordat "un un credit de investiţii imobiliare", acesta a afirmat: "Ne interesează şi acest subiect. Eu consider că în România sunt multe persoane care pot beneficia de credite de la CEC şi, dacă se încadrează ca şi persoanele pe care le-aţi amintit aici, să vedem şi în ce măsură pot şi ei să acceseze credite".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici