Blaga: Guvernul alternativ al PDL va avea puţine ministere. În Germania ajung 15, România are acum 27

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că guvernul alternativ al PDL va avea un număr de ministere "mult mai mic" decât actualul executiv, arătând că în Germania "ajung" 15 ministere, în timp ce România are 27.

622 afișări
Imaginea articolului Blaga: Guvernul alternativ al PDL va avea puţine ministere. În Germania ajung 15, România are acum 27

Blaga: Guvernul alternativ al PDL va avea puţine ministere. În Germania ajung 15, România are acum 27 (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Da, guvernul alternativ al PDL are un număr de ministere mult mai mic. Cine îşi poate permite să aibă un guvern mamut cu 27 de ministere? Numai în România s-a văzut, în Germania ajung 15. Vedeţi că doamna Merkel a câştigat detaşat alegerile într-o criză, făcându-şi datoria faţă de Germania cu un guvern de 15 persoane", a precizat Blaga înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a evitat să facă alte precizări, arătând că guvernul alternativ al PDL al cărui prim-ministru este Cătălin Predoiu va fi prezentat după şedinţa BPN al PDL.

Blaga a mai spus că PDL a făcut acest guvern alternativ nu atât ca obligaţie statutară, arătând că rolul acestuia va consta în "sarcini precise de a monitoriza exact actualul guvern".

"Guvernul alternativ va avea sarcini precise de a monitoriza exact activitatea guvernului, care, iată, nu-şi îndeplineşte nicio obligaţie, un guvern lipsit de performanţă, un guvern care duce România în sărăcie, nu creează locuri de muncă, nu reuşeşte să-şi rezolve nici măcar încasările la bugetul de stat. Convingerea noastră este că viitoarea rectificare de altfel va fi negativă şi de data asta şi vor fi tăiate şi puţinul de investiţii care au mai rămas în activitatea guvernului", a adăugat Blaga.

El a precizat că guvernul alternativ al PDL va fi prezentat de Cătălin Predoiu după şedinţa BPN al PDL şi a evitat să spună dacă i-a fost respectată cerinţa sa ca la justiţie şi la externe să fie independenţi.

"O să vedeţi când o să vă prezentăm", a adăugat Blaga.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu anunţă, pe Facebook, că Guvernul din umbră al PDL, pe care îl va prezenta luni, va fi "un mix de tinereţe şi competenţă consacrată" şi va da "soluţii noi pentru probleme vechi, nu ale politicienilor, ci ale cetăţenilor şi companiilor".

"Mâine (luni, n.r.) voi prezenta guvernul alternativă al PDL. Un mix de tinereţe şi competenţă consacrată caută şi va da soluţii noi pentru probleme vechi, nu ale politicienilor, ci ale cetăţenilor şi companiilor, problemele care le fură timp din viaţă. Vă propunem un concept nou, european, de guvernare autentic de centru dreapta: profesionistă, bazată pe proiecte solide şi argumentate, asumată, condusă de principii, nu de cifrele din sondaje şi de interese clientelare. Un concept de guvernare în autentic interes public, pentru ca societatea românească sa redevină o societate normală, care recompensează valoarea autentică, solidară, împăcată cu ea însăşi. Nu vrem doar să fim mai buni decât actuala putere. Vrem să fim cu adevarat buni, necesari României şi ne vom strădui să convingem prin fapte", scrie Predoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici