Blaga, la prima şedinţă în Cabinetul de preşedinte al Senatului: Nu schimb nimic

Noul preşedinte al Senatului, Vasile Blaga, a avut, luni seară, o primă şedinţă ţinută în Cabinetul oficial al preşedintelui, declarând presei că nu va schimba nimic şi nu îşi va aduce fotografii de familie.

658 afișări
Imaginea articolului Blaga, la prima şedinţă în Cabinetul de preşedinte al Senatului: Nu schimb nimic

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

După ce Vasile Blaga a fost ales preşedinte al Senatului, acesta a organizat o scurtă şedinţă a Biroului Permanent, urmată de o discuţie, în Cabinetul de preşedinte ocupat până acum câteva zile de precedesorul său, Mircea Geoană.

Blaga s-a aşezat la masa de lucru din Cabinet, unde au loc de obicei consultările şi negocierile, şi nu la biroul preşedintelui.

El le-a spus jurnaliştilor că acolo va lucra, întrucât nici când a fost ministru nu a stat mai mult de zece ori în scaunul de ministru.

Întrebat dacă va schimba ceva din decorul Cabinetului, Blaga a negat. El a mai afirmat, răspunzând unor întrebări, că nu va aduce lucruri personale, mai ales că nu a avut niciodată în birourile oficiale fotografii personale sau cu familia.

Întrebat dacă îşi va aduce obiecte care să îi poarte noroc, Blaga a răspuns: "Nu cred în talismane".

La prima discuţie a lui Blaga din Cabinetul de preşedinte au participat senatorii PDL Radu Berceanu, Alexandru Pereş, Orest Onofrei şi secretarul general al Senatului, Ioan Moraru.

Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului, rezultatul oficial al votului fiind anunţat în plen, acesta indicând 69 de opţiuni în favoarea sa, faţă de 63 de voturi "pentru" întrunite de candidatul opoziţiei, Titus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici