Alegerile prezidenţiale: 22 noiembrie şi 6 decembrie

Ministrul de Interne, vicepremierul Dan Nica, a anunţat, luni, după BPCC, că PSD şi PDL au convenit ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare la 22 noiembrie şi 6 decembrie, Guvernul urmând să nu aducă niciun fel de modificări asupra condiţiilor de desfăşurare.

137 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale: 22 noiembrie şi 6 decembrie

Alegerile prezidenţiale: 22 noiembrie şi 6 decembrie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Nica a spus că PDL şi PSD au stabilit, în şedinţa coaliţiei de luni, să nu aducă modificări Legii alegerilor prezidenţiale în ceea ce priveşte condiţiile şi modalităţile de desfăşurare.

"S-a decis ca tot ceea ce înseamnă modalităţi de desfăşurare să fie aceleaşi ca şi până acum, să nu intervină nicio modificare, să nu poată spune nimeni că s-au schimbat regulile în timpul jocului, deci alegerile se vor desfăşura în aceleaşi condiţii ca în 2004", a precizat viceprim-ministrul.

El a menţionat că actul emis de Guvern se va referi doar la elemente de ordin tehnic ale desfăşurării alegerilor.

Nica a mai spus că PSD şi PDL au convenit şi o serie de măsuri pentru evitarea fraudelor electorale.

Listele suplimentare, doar în secţii speciale, supravegheate de camere video

El a menţionat printre aceste măsuri faptul că se va putea vota pe liste suplimentare doar în secţii special amenajate, destinate doar votului celor care nu au domiciliul în localitatea în cauză.

De asemenea, cei care vor vota în aceste secţii speciale vor trebui să completeze o declaraţie pe proprie răspundere că au luat la cunoştinţă de faptul că dacă vor vota de două ori vor trebui să suporte pedeapsa cu închisoare prevăzute de legea penală.

Nica a mai spus că în toate aceste secţii speciale vor fi instalate mijloace de înregistrare video, în speţă camere web, pentru a se evita cheltuieli prea mari, mijloace care să poată furniza şi probele necesare în eventualitatea unui vot dublu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici