Blaga: Nu vom negocia cu nimeni funcţii contra voturi pentru dărâmarea Guvernului Ponta

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, că partidul "nu va negocia cu nimeni funcţii contra voturi pentru dărâmarea Guvernului Ponta", că va depune o moţiune de cenzură în această sesiune şi dacă nu reuşeşte să aibă o majoritate "nu este nicio crimă".

127 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu vom negocia cu nimeni funcţii contra voturi pentru dărâmarea Guvernului Ponta

Vasile Blaga (Imagine: Lucian Radulescu/Mediafax Foto)

"Noi vom depune o moţiune de cenzură, este până la urmă dreptul şi obligaţia opoziţiei de a sancţiona puterea. Sperăm că atunci când vom depune moţiunea de cenzură să avem şi majoritate în Parlament", a spus Blaga, după şedinţa Colegiului Director al PDL.

El a fost întrebat dacă este de părere că PNL va avea majoritate în această sesiune parlamentară.

"Dacă nu reuşim, nu este nicio crimă, dar moţiune de cenzură împotriva proastei guvernări Ponta pe care o vedeţi în fiecare zi, sigur că va fi depusă, nu vă pot spune momentul. Cred că este obligaţia opoziţiei să sancţioneze puterea în orice stat democratic", a precizat Blaga.

El a spus că PNL este în faza elaborării programului de guvernare, termenul fiind 28 februarie, când şefii de comisii de specialitate şi Cătălin Predoiu vor trimite organizaţiilor, pentru o primă dezbatere în interiorul partidului, acest program.

Blaga a menţionat faptul că programul de guvernare va fi în acord total cu programul preşedintelui Iohannis, "România lucrului bine făcut".

"Pe de altă parte, nici dânsul (Klaus Iohannis - n.r.) nu ar putea susţine la o adică un guvern al cărui program să difere, să nu fie în deplin acord cu programul domniei sale. Dar, până când vom forma guvernul mai este, dar pentru a crea majorităţi în Cameră şi Senat trebuie să ai discuţii", a adăugat Vasile Blaga.

El a afirmat că PNL nu va negocia cu nimeni funcţii contra voturi.

"Nu vom negocia cu nimeni funcţii contra voturi pentru dărâmarea Guvernului Ponta", a precizat Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici