Blaga: Ponta să continue lista celor care părăsesc Guvernul cu cei trei miniştri declaraţi incompatibili

Copreşedintele ARD Vasile Blaga a apreciat, marţi, că premierul Victor Ponta Ponta ar trebui să continue lista celor care să părăsească Guvernul cu cei trei miniştri declaraţi incompatibili de ANI.

179 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ponta să continue lista celor care părăsesc Guvernul cu cei trei miniştri declaraţi incompatibili

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"În urmă cu puţin timp am aflat că domnul Ponta l-a demis din funcţia de secretar adjunct al Guvernului pe domnul Dan Mihalache. Motivaţia: declaraţia antiamericană. Mi se pare puerilă în condiţiile în care domnia sa (Victor Ponta - n.r.) nu a tresărit la numeroasele declaraţii antiamericane ale copreşedintelui USL domnul Antonescu şi ale preşedintelui Organizaţiei municipale Bucureşti PNL Nicolăescu", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

Blaga crede că Ponta ar trebui să continue lista celor care ar urma să părăsească Guvernul cu cei trei miniştri declaraţi incompatibili de ANI.

"Tocmai pentru a mai face curăţenie îi cerem (premierului - n.r.) să continue lista celor care trebuie să părăsească guvernul, să o completeze nu numai cu domnul Mihalache astăzi, dar şi cu ceilalţi trei miniştri declaraţi incompatibili de către ANI", a precizat Blaga.

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Ponta a luat această decizie după consultarea liderului PNL Crin Antonescu, au precizat aceleaşi surse.

Conform surselor citate, motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaraţiile acestuia care a spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fără".

Întrebat cum comentează declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căreia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american, Dan Mihalache a declarat: "Pe mine personal mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără".

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat vineri că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

Dan Mihalache a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "această jigodie frustrată".

Dan Mihalache a declarat că a convenit cu premierul şi cu preşedintele PNL că "în această perioadă este nevoie" să aibă o altă funcţie decât cea legată de SGG şi a respins ideea că înlocuirea sa ar avea legătură cu presupuse declaraţii antiamericane.

"Am convenit cu premierul şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, că în această perioadă este nevoie, ţinând cont de profilul meu public, de om care merge la emisiuni, care se bate în campanie, să am o altă funcţie decât cea legată de Secretariatul General al Guvernului, care este mai degrabă o instituţie care trebuie să rămână într-o zonă tehnică, de funcţie publică. Acesta a fost sensul discuţiei pe care am avut-o şi nu e o gaură în cer că nu o să mai fiu eu adjunct la SGG şi o să fiu în altă parte", a spus Mihalache.

El a adăugat că respinge "orice fel de speculaţii care ar viza presupuse declaraţii antiamericane" ale sale.

"Rămân în echipa guvernamentală, resping orice fel de speculaţii care ar viza presupuse declaraţii ale mele antiamericane, eu sunt şi am fost întotdeauna un susţinător al parteneriatului strategic cu Statele Unite, nu cred însă că parteneriatul strategic stă în preşedintele unei agenţii sau alta din România, cred că are obiective, target-uri, înţelegeri mult mai importante, a fost mai degrabă o manipulare a presei băsiste", a mai susţinut Dan Mihalache.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici